Verduurzaming

Met grote stappen richting energieneutraal

Het verduurzamen van de woningvoorraad staat hoog op onze agenda. Niet alleen uit ideologie, maar ook omdat energiearmoede een steeds reëlere werkelijkheid wordt. De technieken om de woningen energieneutraal of zelfs opwekkend te maken, die zijn er allang. De grote uitdaging zit er nu in om slimme manieren te ontwikkelen, waarmee we grote groepen huurders én particulieren helpen hun woning tegen lage kosten te verduurzamen. KAW begeleidt overheid, corporatie, marktpartijen en collectieve bewonersgroepen met het gehele proces.

Gemeentelijk Energieloket

Met het Energieloket helpen we gemeenten bij het realiseren van hun energiebesparings- programma. Door bewustwording, aangaan van relaties met bewoners en het activeren van de bouwkolom bereiken we een forse energiebesparing in de particuliere woningvoorraad.
Lees meer over het Energieloket

De Renovatiewinkel: Reimarkt

Reimarkt is een winkel waar woningeigenaren en -huurders duurzaam wonen kunnen kopen. Het doel: energiebesparing en wooncomfort vergroten. Voor iedere woning liggen er kant-en-klare oplossingen in het schap, van dubbel glas tot 0-op de meter woningen. Klanten weten direct wat de mogelijkheden om zijn woning te verduurzamen, wat dat kost en wat het hen oplevert. Momenteel zijn er winkels in Enschede, Brabantse Wal en Delft.
Lees meer over Reimarkt >

Slimme Energiescan Woningvoorraad

Een energiescan die snel inzicht geeft in welke wijken investeren in verduurzaming nut heeft, en waar juist niet. Met de slimme energiescan heb je alle lagen informatie over energieverbruik, de woning en haar bewoners precies in beeld. Deze kennis is de sleutel om succesvol duurzaamheidsbeleid op te stellen.
Lees meer over de Slimme Energiescan Woningvoorraad >