Appartementen Chodowieckistraße Berlijn

Slimmer bouwen met Duits - Nederlandse samenwerking

De komende jaren werken wij samen met het Duitse Ipro-consult aan ontwerp en uitvoering van een aantal appartementencomplexen in het hart van de Berlijnse stadswijk Prenzlauer Berg. De 1e uitdaging: een leeg kavel in een van de typisch Berlijnse stadsblokken. Aan ons de taak om intensief en stedelijk te bouwen, een hoge woonkwaliteit te realiseren en tegelijkertijd de woningen in het bereikbare prijssegment te houden.

Woonkwaliteit staat voorop

Voor deze opgave brengen wij onze Nederlandse woningbouwervaring mee. Door te denken vanuit maximale woonkwaliteit en een groot bewustzijn voor slimme logistieke oplossing op de zeer krappe locatie aan de Chodowieckistraße, ontstaat letterlijk en figuurlijk de ruimte voor een mooie invulling.

Alle inbreidingslocaties van GEWOBAG

Alle inbreidingslocaties van GEWOBAG

Een breed aanbod

Het 7-laagse appartementencomplex is samengesteld uit een raster van smalle beukmaten die het mogelijk maakt zowel smalle diepe woningen als ondiepe brede woningen te realiseren. Hierdoor kan het aantal appartementen per laag variëren met woningen van 2 kamer tot 4 kamers. Op de begane komen 2 units voor commerciële ruimten, die de fijnmazige structuur van winkels, kantoren en cafés in deze levendige stadswijk versterken.

De entreehal

De entreehal

Een stukje Nederland in Berlijn

Door de Nederlandse woningbouwsystematiek mee te nemen, kan de gevel worden uitgevoerd met grote puien voor lichte woningen. In de smalle straten van Berlijn levert dit mooie woningen op met stedelijke kwaliteiten, goede oriëntatie en ruime buitenruimtes. Grote bronskleurige aluminium puien zijn gevat in witgele metselwerk penanten en crèmekleurige betonnen banden. De kleurstelling sluit aan bij de bestaande bebouwing. Door bouwtechniek vroeg in het ontwerp te integreren kunnen we ruimte in het budget vinden voor hoogwaardig materiaalgebruik. Dit resulteert in een solide en duurzaam gebouw dat zich onopvallend in het grote geheel voegt.

De plattegrond van de begane grond, 1e en de 6e verdieping

De plattegrond van de begane grond, 1e en de 6e verdieping