nominatie Hilversumse architectuurprijs 2011

CPO Twaalf Heren Hilversum

Ontwerp je eigen stadsvilla met een blokkendoos

In het centrum van Hilversum hebben 12 individuele kopers hun huis samengesteld, op basis van een door KAW ontworpen "bouwdoos". Deze is binnen het "Trento-concept" van Nijhuis ontwikkeld. De zeer uitgebreide kopersopties leveren niet alleen verschillende plattegronden, maar ook een gevarieerd gevelbeeld op.

Woonwensen en stedelijk wonen

Door van tevoren met toekomstige bewoners in gesprek te gaan, zijn binnen zeer korte termijn keuzemodules ontwikkeld. Deze zijn effectief te bouwen en maken veel meer mogelijk dan standaard kopersopties. Indelingsopties evenals gevelopties zijn samenhangend ontworpen, waardoor de toekomstige eigenaren vrij konden kiezen. Hierdoor kunnen binnen de beperkingen van de locatie toch zeer uiteenlopende woonstijlen een plek krijgen.

Met de modellen op schaal konden de bewoners precies zien wat het resultaat zou worden

Met de modellen op schaal konden de bewoners precies zien wat hun keuzes zouden betekenen

Modern bouwen

Het concept bewijst vooral in de huidige markt zijn aantrekkelijkheid. Aan de ene kant krijgen mensen veel ruimte voor hun manier van wonen. Tegelijkertijd passen we een bijzonder bouwproject in de bestaande context van een binnenstedelijk milieu.

Bouwproces

KAW heeft voor het ontwerp samengewerkt met ZECC architecten en Roelof Heida architecten. Om het geheel uiteindelijk effectief te kunnen bouwen heeft KAW gezorgd voor de technische afstemming en supervisie op de uitwerking.

KAW-ontwerp-12-Heren