Reimarkt Enschede

Duurzaam wonen kunnen kopen als een schoen, dat is het doel van Reimarkt. In Enschede, aan de Boulevard 1945 nr. 20, staat de eerste winkel in Nederland waar huurders en woningeigenaren duurzaam wonen kunnen kopen. Bij Reimarkt liggen kant en klare oplossingen in de schappen, van dubbel glas tot notaloze woningen, waarbij de particulier direct ziet wat een oplossing kost en wat het oplevert.

MIO Duurzaamheid kiest Reimarkt

Na een uitgebreide marktconsultatie voor de verduurzaming van 40.000 huishoudens in Enschede is Reimarkt als beste uit de bus gekomen. De aanjagers, de gemeente Enschede en woningcorporaties De Woonplaats en Domijn, maken het mogelijk dat huurders en particuliere woningeigenaren duurzaam wonen bij Reimarkt kunnen kopen! Met een uniek concept voor marktbenadering en productontwikkeling gaat Reimarkt de verduurzaming van de hele stad versnellen.

Hoe ver wil je gaan met verduurzamen? Die keuze maak je als bewoner helemaal zelf.

Hoe ver wil je gaan met verduurzamen? Die keuze maak je als bewoner helemaal zelf.

1e winkel voor duurzaam wonen

Reimarkt is een winkel waar woningeigenaren en -huurders duurzaam wonen kunnen kopen. Het doel: energiebesparing en wooncomfort vergroten. Vanuit woongenot en klantwaarde is een passende productlijn ontwikkeld. Voor iedere woning liggen er kant en klare oplossingen in het schap, van dubbel glas tot 0-op de meter woningen. We dagen klanten uit met aanbod op maat dat men niet had verwacht, maar altijd al wilde hebben. Klanten zien direct wat het kost (prijs/huurverhoging) én wat het oplevert (energiebesparing).

“Ik had graag een Reimarktwinkel
in de buurt gehad toen ik mijn huis energiezuiniger
ging maken!”

Opening door minister Blok

Op 6 juni 2014 opende Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) de 1e Reimarkt in Enschede: “Ik had graag een Reimarktwinkel in de buurt gehad toen ik mijn huis energiezuiniger ging maken, want het is makkelijk om voor alle informatie op één locatie terecht te kunnen. Of het nu gaat om een kleine aanpassing of een volledige nul-op-de-meter renovatie. Het draagt bij aan uw wooncomfort, het is goed voor uw portemonnee en het is goed voor de lokale werkgelegenheid.”

 

Hoe comfortabel wil je wonen? Ook die keuze maak je als bewoner helemaal zelf.

Hoe comfortabel wil je wonen? Ook die keuze maak je als bewoner helemaal zelf.

Elke maand een nieuwe PopUp Store

De Reimarkt winkel vindt u in het centrum, aan de Boulevard 1945 nr 20. Daarnaast ‘popt’ Reimarkt iedere maand op in een andere wijk. Reimarkt organiseert tijdelijke Pop Up Stores in een voorbeeldwoning die duurzaam gerenoveerd is. Waar de volgende PopUp Stores komen, ziet u op de website.

MIO Duurzaamheid

De woningcorporaties Domijn en De Woonplaats hebben samen met de gemeente Enschede de ambitie uitgesproken om de Enschedese woningvoorraad toekomstbestendig te maken. In het initiatief MIO Duurzaamheid geven de drie partijen hier invulling aan. MIO Duurzaamheid wil meters maken met het verduurzamen van de Enschedese woningvoorraad door een nieuwe partij te introduceren in het huidige systeem: een Advies- & verkooporganisatie.