Een bureaudag vol nieuwe gezichten, een vernieuwde huisstijl en stralend weer!

KAW blijft vernieuwen en richt zich op het toekomstbestendig maken van de leefomgeving. Wat is er in het achterliggende jaar door ons bereikt? Hoe vergroten we de impact van ons werk? Het KAW-team kwam naar Amersfoort om daar op een ontspannen manier met elkaar over na te denken.

Historie

Henk Kieft trapt af met een terugblik en een vooruitblik. Op welke manier hebben we het nieuws gehaald in 2017? Zijn we kennisleider gebleven op het gebied van wonen? Groeien we als new kid nog op het thema zorg? En zijn bekendmaking van enkele mijlpalen zorgt voor applaus. Zo heeft het team Business Development een hoog slagingspercentage, zijn er drie stabiele teams waarbij Eindhoven als relatief nieuw team een mooie groei doormaakt en is de 1.000ste (!) NOM-woning begeleidt.

Groei op inhoud

Veel handen worden geschud, mensen stellen zich aan elkaar voor en het geroezemoes geeft aan dat er veel te bepraten is. Niet alleen met bekende collega’s van andere vestigingen; er zijn maar liefst 26 nieuwe gezichten. KAW is trots op deze blijvende versterking van collega’s die willen bijdragen aan diverse maatschappelijk vraagstukken. Daarnaast worden we steeds meer gezien als het bureau voor vernieuwing in de zorg en voor nieuwe concepten op het gebied van verduurzaming. Ook op de inhoud blijft vernieuwing in de zorg KAW groeien!

"Een stad die goed is ingericht voor mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben levert een betere stad op voor iedereen."

Floris Alkemade

Rijksbouwmeester

Een nieuw jasje

Reimar von Meding vertelt dat de nieuwe koers van KAW nog meer gericht is op het verkleinen van sociale ongelijkheid en tegelijkertijd vergroten van ruimtelijke kwaliteit. Dat betekent een shift naar het ontwikkelen van nieuwe aanpakken en oplossingen voor sociale en klimatologische vraagstukken. De nieuwe koers wordt kracht bijgezet met een nieuwe positionering. Met een nieuwe website, uitstraling en beeldmerk die dicht bij de mensen staan. Zo toont KAW zich als bureau met oog voor jou. Leef de ruimte!

Bewijs van de dag

Tijd voor het KAW-scrabble! Nu wordt duidelijk waarom iedereen eenzelfde zwart T-shirt aan heeft, maar met een andere letter. Door met collega’s op een rij te gaan staan worden allerlei woorden gevormd. Dit bewijst dat we als team in staat zijn om samen de meest gekke dingen te doen. Diverse woorden worden gevormd: toekomstbestendig, creëer samen de toekomst, nieuw jasje en de slogan Leef de ruimte! En dit laatste scrabble woord staat dan ook prominent op de groepsfoto die van het hele team gemaakt is. Het hele team staat achter Leef de ruimte!

Cases

Na de zonnige pauze staan er diverse cases op het programma:

  • ‘Wat te doen met de meest kwetsbare corporatiewoningen’ door Jeroen Drewes
  • Acantus met 2.000 NOM woningen door Johannes Klimstra
  • Restaureren van het gemeentelijk monument St. Jozef Paviljoen door Johan Loeffen
  • Jagershoef door Madeleine Middendorp

De presentaties prikkelen de andere collega’s om zich te mengen in de discussie. Hoe kijken andere locaties of zelfs andere afdelingen tegen deze vraagstukken aan? Er komt veel los in de zaal. Niet alleen aan vragen maar ook zeker aan suggesties. Er worden zelfs afspraken gemaakt tussen mensen die over een bepaald project moeten doorpraten.

Workout en borrel

Er is ook tijd voor ontspanning, in de vorm van een Japanse kantoor workout. Iedereen doet mee, goed voor lichaam en geest. Henk en Reimar sluiten het plenaire programma af en nodigen iedereen uit voor de borrel. KAW heeft teruggeblikt, zichzelf gepresenteerd en met enige trots geapplaudisseerd. De nieuwe koers is uitgezet. Slim ruimtelijk ontwerp kan een sleutelrol spelen. KAW richt zich vanaf nu volledig op het toekomstbestendig maken van de leefomgeving. Voor iedereen. Leef de ruimte!

Doe mee!

Wil je je inzetten voor een betere wereld, een rechtvaardige stad en het recht op leefgeluk voor iedereen? Doe mee, sluit je aan en werk samen met ons aan het toekomstperspectief voor onze steden, wijken en dorpen!

 

Neem contact met ons op

kaw blog bureaudag leef de ruimte vernieuwen
architect Reimar von Meding directeur KAW

Door Reimar von Meding

Geplaatst op 24 mei 2018

Deel blog