Webinar Ruimte Zat in de Stad

13 oktober 2021 gaven we een webinar waarbij je online kennis kon maken met alle ins- en outs van ons onderzoek Ruimte Zat in de Stad. We bespraken hoe méér betaalbaar wonen in bestaande wijken hand in hand kan gaan met betere woon-en leefkwaliteit. We brachten de highlights uit concrete casussen van afgelopen jaar, essentiële learnings en gaven een sneak-preview van het vervolgonderzoek. 

Webinar terugkijken? 

Ga naar YouTube

De webinar is geweest. 

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Ruimte Zat in de Stad staat niet stil

In 2020 hebben wij Ruimte Zat in de Stad gelanceerd, waar we uitgebreid onderzoek deden naar de capaciteit van bestaande wijken. Conclusie: er is genoeg ruimte in de bestaande stad! Ons doel was deze hoeveelheid aan ruimte zichtbaar maken en een plek geven in de discussie over betaalbaar wonen en een duurzame omgang met ons land. De respons en het effect hiervan was groot. 

Intussen hebben hij wij niet stil gezeten! We hebben een zeer uitgebreid vervolgonderzoek gedaan en aan een groot aantal concrete cases gewerkt. Hierdoor hebben we onderzoekssystematiek kunnen staven. Inmiddels zijn 10% van de buurten in Nederland met de ‘Ruimte Zat bril’ door ons onder de loep genomen. 

Onderzoek op nieuwe terreinen

In de webinar geven wij uitleg over de systematiek en de verdieping van ons onderzoek. We delen onze recente projecten en lichten een aantal waardevolle resultaten uit deze projecten uit. Als kers op de taart geven we een voorproefje van de eerste resultaten van ons verdiepende vervolgonderzoek op nieuwe terreinen. Er is genoeg ruimte voor al je vragen. Stuur deze van tevoren op, dan kunnen we er tijdens de webinar op reageren. Meld je nu aan en mis is het niet! 

reimar von meding kaw algemeen directeur architect Jeroen Drewes adviseur KAW

Door Reimar von Meding & Jeroen Drewes

Geplaatst op 9 september 2021

Deel bijeenkomst