Bewonerscommunicatie

Enthousiasmeer bewoners en zorg voor een snel proces, maak van herstructurering, renovatie of groot onderhoud een échte verbetering en behoud tevreden en betrokken bewoners.

Begin bij bewoners en maak van woningverbetering een succes

Betrek bewoners zo vroeg mogelijk. Niet voor de show maar omdat dit het plan beter maakt. Wij luisteren naar de kennis van bewoners over de technische staat van de woning, de sfeer in de buurt en de kansen voor het verbeteren van de woonomgeving. Voeg de kleine dingen die hen groot woonplezier opleveren toe, en maak van de verandering een verbetering.

Wij maken van slecht nieuws goed nieuws. Laat bewoners zelf de noodzaak of voordelen van de vernieuwing van woning, buurt of wijk inzien met onze wijkanalyses, buurtavonden en uiteindelijk op maat gemaakt plan. Het gesprek gaat nu niet alleen over maanden in de rommel zitten, maar vooral over hoe mooi de buurt wordt. Op deze manier gaan wij voor draagvlak én 70% akkoord.

"Bij KAW weten we welke communicatiestrategie in welke situatie effectief is en inspireren we bewoners te denken in kansen voor de wijk."

Benader bewoners individueel voor een soepele wijkvernieuwing

Leer je bewoners kennen en kies de juiste communicatiestrategie passend bij het project en de houding van bewoners. Investeren in goed doordachte bewonerscommunicatie verdient zich terug. Het zorgt voor een vlot proces; minder gedoe, minder oponthoud en daarmee minder kosten.

Na de strategie komt het bepalen van de communicatiemiddelen. Wij weten wat werkt en wat niet. Spreek bewoners individueel aan door de geschikte communicatiemiddelen te kiezen: wij organiseren een inloopspreekuur voor de buurtburgemeester, een bewonersapp voor de forensen en een meertalige nieuwsbrief in een multiculturele buurt.

Gebruik online tools voor een sneller proces

Versnel je proces door maximale inzet van onze online tools zoals een bewonersapp, website of adrescheck. Want individueel betekent niet altijd prijzig. Wij hebben de basis om onze tools snel specifiek te maken voor iedere buurt.

Deel je enthousiasme en houd tevreden en betrokken bewoners

Neem bewonerscommunicatie serieus en je hebt een gesmeerd proces met enthousiaste bewoners. Wij voorkomen dat door communicatieblunders je dingen recht moet breien. Of zorgen met onze ervaren collega’s voor een frisse start en breien juist de verstoorde relatie recht.

Wij zijn bevlogen, eerlijk en oprecht en bouwen hiermee vertrouwen en betrokkenheid op. We hebben ervaring met het gesprek en gaan de discussie aan, ook de moeilijke.

Met onze enthousiaste collega’s gaan we voor eigenaarschap van het plan bij bewoners, corporatie en aannemer. Met als doel een buurt en woningen waar iedereen trots op is.

Haal je duurzaamheidsdoelstellingen met renovatieprojecten waar mensen echt beter door wonen.

Neem bewoners mee in je project en maak van een verandering een verbetering.

Leer onze adviseur Froukje beter kennen