BNA Masterclass Toegankelijkheid | 23 mei 2019

Toegankelijkheid gaat veel verder dan over mensen met een fysieke beperking. Het gaat ook over mensen met een zintuiglijke of geestelijke beperking, en oude mensen die zolang mogelijk zelfstandig willen wonen. In deze Masterclass Toegankelijkheid leer je hoe je als architect toegankelijkheid tot een vanzelfsprekende opgave maakt.

Inmiddels is deze bijeenkomst geweest

Bekijk hier de presentatie

Nieuwe ontwerpopgave

Aangepaste zorgwetgeving zorgt ervoor dat steeds meer mensen met een zorgvraag in reguliere wijken (blijven) wonen. Corporaties moeten daardoor een woningvoorraad hebben met een hoog adaptatievermogen. De aanpassing van de bestaande gebouwenvoorraad is een nieuwe, uitdagende ontwerpopgave geworden. Ook het realiseren van nieuwbouw dat goed bruikbaar is door mensen met een beperking gaat niet zonder slag of stoot. Hoe ga je daar mee om?

Laat een projectanalyse doen door een ervaringsdeskundige.

De Masterclass is interessant voor architecten, stedenbouwkundige, corporaties, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, zorgaanbieders en overheden.

Opgeven kan niet meer. 

Programma | 23 mei 2019

12.30 -12.45 Inleiding BNA

12.45 -13.30 ‘Een kwestie van normen?’ – Hoe hou je als ontwerper rekening met de niet-standaard mens? (Maarten Wijk, emeritus-hoogleraar)

13.30 -14.45 ‘Een kwestie van gezond verstand?’ – De nieuwe ontwerpopgave voor architecten: het ontwerpen van inclusieve, adaptieve toegankelijke gebouwen en wijken (Reimar van Meding, algemeen directeur| architect | partner KAW)

14.45 -15.00 Pauze

15.00 -16.00 ‘Een kwestie van bordjes ophangen?’ – Hoe ontwerp je een gebouwde omgeving waar alle mensen de weg vanzelf vinden? (Sander Baumann, Design Workplan)

16.00 -17.20 De praktijk: ‘Proef op de som’ – Projectanalyse door een ervaringsdeskundige. Laat je eigen project doorlichten door experts (Reimar von Meding i.s.m. Christiaan Zandstra)

17.20 -17.30 Afsluiting

17.30 Borrel | Hapje | Drankje

Door Annemiek Hensens

Geplaatst op 23 May 2019

Deel bijeenkomst