Marco van Dalfsen

Adviseur | Specialist Energietransitie +31 6 41 46 13 91 m.v.dalfsen@kaw.nl

Groningen

Natuurlijk komt er veel techniek bij de energietransitie kijken én moet het over geld gaan, maar volgens Marco van Dalfsen is het vooral een sociale opgave. Hoe krijg je bewoners mee? Hoe kan het een middel zijn om mensen aan een betere woonomgeving te helpen? Aan lagere woonlasten of zelfs aan werk?

Marco werpt zich met enthousiasme op nieuwe maatschappelijke vraagstukken. Vanuit een beleidsmatige context bedenkt hij vernieuwende concepten op het gebied van energiebesparing en toetst die ook meteen bij bewoners in de praktijk.

"Wie met beide benen op de grond blijft staan, komt nooit vooruit!"

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen in hun stressvolle zoektocht naar een nieuw huis óók een hypotheek afsluiten met energiebesparende voorzieningen? Hoe kunnen we huizenbezitters met een smalle beurs meekrijgen in de wijkaanpak om huizen van het gas te halen? Marco organiseert samenwerkingen, zorgt voor een vliegende start en ontdekt al doende wat wel werkt en niet werkt. Leergierig, creatief en dromerig, maar altijd gedreven en vasthoudend.

Zijn onderzoekende karakter zien we ook terug in zijn hobby. Voor diggindemos.nl schrijft hij over muziek op zeldzame, oude cassettebandjes. Om te voorkomen dat de mooie muziek in de vergetelheid raakt.