Evelien Klasens

Adviseur

Specialist wonen en zorg

Groningen

+31 6 26 62 45 78 e.klasens@kaw.nl

Evelien werkt als adviseur op verschillende terreinen. Van fysieke wijkvernieuwingstrajecten en bewonerscommunicatie tot aan vastgoedrekenen en het openen van een duurzaamheidswinkel. Ze houdt van doorpakken en is praktisch ingesteld. Ze is gedreven om te achterhalen wat de echte vraag is en met welke ontwikkelingen er rekening gehouden moet worden. Daarna kunnen pas de echte plannen gemaakt worden.

Door bewoners echt mee te laten denken kom je tot resultaten die voor alle partijen uiteindelijk beter zijn.

Bewoners en andere betrokken partijen (zorg- en welzijnsorganisaties, corporaties, makelaars, dorpsbelangen) vormen een belangrijke bron van informatie als het gaat om wijkvisies en woonwensenonderzoeken. Met behulp van enquêtes, workshops en interviews geven zij hun input. Op basis hiervan gaat zij verder aan de slag om samen met de opdrachtgever te komen tot het meest optimale plan of om een toekomstbestendig advies te kunnen geven.

In veel van haar werkzaamheden komt ‘de woonomgeving van ouderen’ terug. ‘Hoe kunnen ouderen zo lang mogelijk zelfstandig wonen?’ is een vraag wat haar bezig houdt. Hierbij gaat het niet alleen om de woning, maar om het integrale pakket van woning tot woonomgeving, zorg en voorzieningen.

Ik werk aan