Beatrice Montesano

Projectarchitect

Groningen

+31 6 54 33 89 61 b.montesano@kaw.nl

Beatrice Montesano is er heilig van overtuigd dat wanneer je iets doet, je dat met volle overgave en passie moet doen. Dit is ook haar uitgangspunt voor de ontwerpen die ze maakt. Beatrice Montesano is projectarchitect en stedenbouwkundige bij KAW. De liefde was voor haar de reden om naar Nederland te komen. Inmiddels werkt zij al meer dan 20 jaar bij KAW en heeft zij zich gespecialiseerd op het gebied van zorg.

Je kunt niet nadenken over architectuur zonder na te denken over mensen

Daarnaast ontwerpt Beatrice veel woongebieden. Vanuit de drijfveer ‘gelijke kansen’ bouwt Beatrice aan sociale wijken. Interactie staat daarbij voorop. Als stedenbouwkundige focust zij zich op de relatie tussen gebouw, mens en omgeving. Want door deze op elkaar af te stemmen, creëer je wijken waar mensen zich thuis voelen.

De Italiaanse neemt, naast een vleugje zuidelijk temperament, vooral haar sterk ontwikkelde gevoel voor esthetiek mee naar haar projecten. Desondanks weet ze het belang van de uiterlijke verschijning te relativeren en ontstaan er niet alleen mooie, maar ook leefbare omgevingen. Vanuit de drijfveer ‘gelijke kansen’ bouwt Beatrice aan sociale wijken, waarbij interactie voorop staat.

Ik werk aan