Suzan Wierenga

Directielid | Partner +31 6 55 74 85 95 s.wierenga@kaw.nl

Groningen

Suzan Wierenga is getrouwd met haar 1e liefde; KAW. Ze werkt al bij het bureau sinds ze in 1997 afstudeerde aan de HTS bouwkunde. Inmiddels is haar netwerk in Nederland groot, is ze partner en zit ze in de directie van KAW.

Muziek is een grote passie van Suzan. Ze bezoekt regelmatig concerten of festivals. Het brengt mensen met iets gemeenschappelijks samen wat zorgt voor bijzondere ontmoetingen. Dat is precies wat Suzan doet in haar werk. Zij zingt de kritische noot en zorgt ervoor dat de juiste mensen aan tafel komen. Samen gaat zij met het projectteam of de bewoner op weg naar het juiste, gezamenlijke doel. Achterstandswijken niet alleen fysiek maar ook sociaal een stap verder helpen. Mensen die het alleen niet redden, een beter leven bieden is haar drijfveer. En vooral het gehele proces de focus bewaren door een combinatie van techniek- en mensenkennis.

"Ik probeer de achterliggende behoefte te achterhalen, door met íedereen om tafel te zitten en dan richting te geven."

Het schakelen tussen alle lagen van de samenleving maakt het werk nooit saai. Haar grote drijfveer is andere mensen gelukkig maken, zoals een bewoner in laten zien dat er een nieuwe woning moet komen in verband met aardbevingen, een bestuurder helpen om de eerste noodzakelijke acties te ondernemen, maar ook een collega in zijn eigen ontwikkeling helpen. Richting geven en de stap maken naar het einddoel.

Zakenvrouw van het Noorden – 2011

Dat ook haar collega’s haar enorm waarderen, bleek wel toen zij haar opgegeven hadden als Zakenvrouw van het Noorden. Een vakkundige jury beoordeelde haar. Het seizoen 2011- 2012 mocht Suzan deze titel met trots dragen! Suzan treedt regelmatig op als spreker om vrouwen te inspireren hun mannetje te staan op carrièregebied. 

TheNextWomen100 – 2015, 2018 en 2019

Maar liefst 3 keer stond Suzan in de top 100 van TheNextWomen, de meest succesvolle en invloedrijkste zakenvrouwen van Nederland.