Kasper Niezen

Projectarchitect

Groningen

+31 6 11 53 19 43 k.niezen@kaw.nl

Projectarchitect Kasper Niezen vindt het heerlijk om alles tot in de kleinste details uit te denken. Hoe iemand de ruimte gebruikt, en het ontwerp daar perfect op af te stemmen, daar kan hij zich helemaal in verliezen.

Kasper werkt bij KAW vooral aan nieuwbouwprojecten en vindt het fantastisch om zo’n proces helemaal van A tot Z te doen. Ook hier vindt hij het belangrijk dat de bewoners zó kunnen leven als ze zelf willen. Dus niet vooropgezette plattegronden, maar zorgen voor een ruimte waar je desgewenst keuken en woonkamer kunt omdraaien. Je inleven in de gebruiker, hoe die een bepaalde ruimte gebruikt; dat is volgens hem de belangrijkste rol van een architect.

Het liefst zou ik mijn huis volgende week te koop zetten om het allemaal nog een keer te doen.

Zijn inspiratie haalt hij vaak uit de plek of de functie van het gebouw. De keuze voor een bepaald materiaal of een bepaalde vorm moet verder gaan dan of het er een beetje leuk uit ziet. Kasper kiest materiaalgebruik dat de situatie van de bewoners uitstraalt, zoals voor het Centrum Mensenhandel. De gevel verkleurt met het roestproces. Net als de doelgroep: verhard, maar toch ook kwetsbaar, en hopelijk onderweg naar iets nieuws. Niet iedereen hoeft het verhaal plat van het gebouw af te kunnen lezen, het moet zo subtiel zijn dat mensen het snappen als je het vertelt, aldus Kasper.

Ik werk aan