Martin Waslander

Projectmanager

Architect

Groningen

+31 6 55 74 85 86 m.waslander@kaw.nl

Martin Waslander werkt aan de realisatie van projecten. Teamwork is zijn sleutelwoord, want met een goed team en de juiste spirit ontstaan de betere gebouwen. Voor de stad, de buurt en de bewoners. Martin is van huis uit architect en werkt als projectmanager. Hij realiseert gebouwen vanuit de gedachte dat architectuur verheven moet worden tot bouwkunst. Functioneel, betaalbaar, maar zeker ook mooi.

Belangrijk in dit werk is grenzen durven opzoeken en tegelijkertijd realistisch zijn.

In ontwerpopdrachten schakelt Martin snel van techniek, naar architectuur en naar proces. Hij overziet zijn projecten op alle schaalniveaus; hij legt niet alleen de focus op het gebouw, maar verliest ook de details en het stedenbouwkundig plan niet uit het oog. Dat overzicht heeft hij nodig om leiding te geven aan zijn eigenzinnige team van architecten, ontwerpers en bouwkundig tekenaars.

Intern teamwork is belangrijk. Maar minstens zo belangrijk is de dagelijkse samenwerking met opdrachtgevers, gemeenten, adviseurs en bewoners. Processen benadert hij met humor en inspiratie. Net als in zijn passie voor hardlopen weet hij niet van ophouden tot de eindstreep daar is. En natuurlijk met een resultaat waar iedereen inclusief hijzelf trots op kan zijn.

Ik werk aan