Mathieu Kastelijn

Teamleider | Architect | Partner +31 6 54 66 14 01 m.kastelijn@kaw.nl

Eindhoven

Mathieu heeft een fascinatie voor plaatsen die om de meest uiteenlopende redenen constant veranderen. Hoe geef je deze verandering vorm, altijd in samenwerking met de mensen die het aangaat. Met een gezonde dosis rationaliteit en enthousiasme werkt Mathieu aan diverse renovatie opgaven en grote binnenstedelijk herstructureringen.

Een gebouw is het resultaat van een proces. Er zijn veel factoren van invloed op dit proces en dus ook op het gebouw. Dat maakt ontwerpen tot een combinatie van creativiteit, realiteit en procesmanagement. Als architect is hij verantwoordelijk deze onderdelen met alle belanghebbenden vorm te geven.

"Verbinden van kennis en kunde wordt steeds waardevoller."

Een gebouw is een teamprestatie, en de inzet van alle betrokkenen bepaalt uiteindelijk de kwaliteit. Samenwerken met mensen aan de perfecte leefomgeving en ergens vol voor gaan, dan krijg je echt iets voor elkaar. In een periode die zich kenmerkt door onzekerheid en waar alles in een steeds hoger tempo lijkt te veranderen zorgen gebouwen gelukkig nog voor herkenbaarheid en emotie. Daar moeten we verantwoordelijk mee omgaan.