Energieloketten

Help huiseigenaren in stapjes de energiebesparingsdrempel over, verbind hen met bewonerscollectieven en bedrijven, versnel de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad en zet stappen naar CO2-neutrale en gasloze wijken.

Help huiseigenaren de drempel over met kennis, begeleiding en aanbod

Maak huiseigenaren bewust van de voordelen van energiebesparing en de mogelijkheden die ze hebben in hun eigen huis. Start hun klantreis met goede tips, testjes over hun woning, eerlijke informatie en praktische begeleiding. Zo maken ze slimme stappen naar een lagere energierekening of een gasloze woning.

Help ze bij het vinden van een goed aanbod van bewonerscollectieven of ondernemers. Maak ze ‘streetwise’ in het zetten van de stap naar uitvoering, zodat ze weten waarop gelet moet worden. Help bij het vinden van een goede vorm van financieren en het benutten van subsidies.

Onze energieloketten helpen huiseigenaren door de zeven klantfases heen: van oriënteren en adviseren tot aan uitvoeren en inspireren. Het neemt drempels weg: onzekerheid over de kosten, de besparing, hoe om te gaan met offertes en installateurs. Wij gaan altijd een relatie aan met de huiseigenaar, luisteren en bieden informatie dat past bij de fase waarin hij verkeert.

Verbind huiseigenaren met bewonerscollectieven en ondernemers

Zorg dat huiseigenaren, energiecollectieven en bedrijven elkaar weten te vinden. Dat is sleutel tot succes. Zo heeft ieder van hen baat bij een energieloket.

Bied bedrijven een platform, waarop zij hun aanbod kunnen tonen en waar klantervaringen transparant zijn. Geef zo de kans aan duurzame ondernemers om met klantvriendelijkheid en kwaliteit meer klanten te vinden, en zo duurzame banen te creëren in de regio.

Bied ook de ruimte aan lokale energie-initiatieven om collectieve aanbiedingen en huiseigenaren aan elkaar te verbinden. Gebruik het loket om hen wegwijs te maken, de juiste contacten te leggen en zichtbaar te zijn. Een energieloket is daarin een logische, neutrale en verbindende schakel.
In tegenstelling tot veel aanbieders van loketten hebben wij geen belang bij de exploitatie van het energieloket, zodat u en uw partners zelf een lokaal verdienmodel ontwikkelen kunnen.

Versnel de verduurzaming en zet stappen naar aardgasvrije, CO2-neutrale wijken

Draag met een energieloket eraan bij dat huiseigenaren snellere en grotere stappen nemen. Dat is belangrijk voor een beheersbare energierekening, voor meer comfort, voor waardebehoud en een lagere CO2-uitstoot. Zo kunnen huiseigenaren zich in één keer of stap voor stap voorbereiden op aardgasvrij wonen.

Werk met investerende huiseigenaren ook aan je gemeentelijke duurzaamheidsdoelen. Ontdek in welke wijken er een basis ligt voor wijkenergieplannen om hele wijken van het aardgas te halen. Geef dat een plek in je regionale of gemeentelijk energiestrategie.

Geef je eigen kleur aan het energieloket

Vertel ons wat je wilt bereiken en maak met ons de keuze uit vele beproefde tools en mogelijkheden.

Bekijk het energieloket Jouw Huis Slimmer