Architect

Groningen

Wij zoeken een ondernemende architect met commerciële affiniteit en die energie krijgt van concrete ontwerpopgaves op het gebied van zorg en wijkvernieuwing.

Over KAW

Wij zijn KAW, een bureau dat integraal werkt aan de meest belangrijke functie die ruimte in onze leefomgeving kent: het wonen gaat om meer dan een woning bouwen. Wij werken aan oplossingen die bijdragen aan goed en toekomstbestendig wonen en leven van mensen.  Als architect geven wij vorm aan ruimte in gebouwen. Als stedenbouwkundige maken wij ruimte in stad en wijk. Als bouwkundige maken wij ruimte met technische oplossingen. Als onderzoeker ontdekken wij ruimte om iets voor elkaar te krijgen. Als adviseur creëren wij ruimte voor nieuwe strategieën en visies. Als procesmanager maken wij ruimte voor innovatie.

Onze opdrachten spelen op de schaal van het huis, buurt en wijk, stad en dorp, regio en provincie. Wij vertalen maatschappelijke en ruimtelijke vragen in onderzoek, visie, strategie, plannen en ontwerp. We werken voor overheden, corporaties, zorgpartijen, ontwikkelaars, bouwers en maatschappelijke organisaties, maar onder aan de streep altijd voor de eindgebruiker: de bewoner of gebruiker van plek en gebouw. Met onze blik op het grote plaatje en beide benen op de grond.

Team

Vanuit onze vestiging in Groningen werken wij aan een groot scala van mooie opdrachten binnen en buiten de regio. Je maakt onderdeel uit van het team Architectenbureau Groningen. Dit team bestaat uit ongeveer 15 toekomstige collega’s; architecten, ontwerpers, projectmanagers, bouwkundig modelleurs, academiestudenten en stagiairs. Er is in sommige projecten een samenwerking met collega’s van onze andere teams en vestigingen in Rotterdam en Eindhoven.

Ons team in Groningen is op zoek naar een ondernemende architect met commerciële affiniteit en die energie krijgt van concrete ontwerpopgaves op het gebied van zorg en wijkvernieuwing.

Wat ga je doen? Een typische werkdag

Het is ochtend, je klapt je laptop open en checkt je agenda, je maakt een takenlijst voor vandaag en opent je inbox. De dag begint dan met een teamoverleg, we bespreken kort hoe het met iedereen gaat, wat er deze week gedaan moet worden en wiens hulp je nodig hebt. De rest van de ochtend werk je aan het definitief ontwerp van een groot nieuwbouwcomplex in de stad. Volgende week heb je een gebruikersoverleg waarin je de bewoners gaat informeren en waarvoor je de presentatie nog moet voorbereiden.

Tijdens de gezamenlijke lunch met collega’s praat je vooral even niet over werk en geniet je van de gezelligheid. Aan het begin van de middag rijd je met de elektrische bedrijfsauto naar een ontwerpteamoverleg bij een corporatie in de provincie. In dit overleg is het jouw taak om de opdrachtgever mee te nemen in de gemaakte ontwerpbeslissingen en is het jouw verantwoordelijkheid om de esthetische belangen in het oog te houden, maar ook tot goede technische oplossingen te komen samen met de adviseurs en opdrachtgever. Je komt met creatieve ideeën en denkt out of the box waar dat nodig is, met altijd het oorspronkelijke concept in gedachten.

Terug op de kantoor praat je de bouwkundig modelleur bij met alle belangrijke punten uit het overleg waar je net vandaan komt en stem je de planning af. Aan het eind van de middag ga je samen met een collega op bezoek bij een nieuwe potentiële opdrachtgever. Je vertegenwoordigd KAW bij deze kans op een mooie nieuwbouwopgave bij een zorgorganisatie.
Op vrijdag drink je nog een drankje met collega’s op het dakterras van KAW om de werkweek af te sluiten.

Startdatum

Wanneer mogelijk

Wij zoeken iemand die

 • minimaal 5 jaar werkervaring heeft in Nederlandse context;
 • een afgeronde studie heeft aan de TU of Academie voor Bouwkunst;
 • minimaal 32 uur per week beschikbaar is;
 • interesse en affiniteit heeft met KAW thema’s, zoals wijkvernieuwing, duurzaamheid, sociale huisvesting en zorg;
 • kan werken met het programma ArchiCAD, is een pré;
 • een ondernemende, leergierige, energieke en enthousiaste houding heeft;
 • de Nederlandse taal zeer goed beheerst in zowel spreken als schrijven.

Bij KAW kwam ik erachter welke talenten ik nog meer in mij had.

Rik Okel

Architect

Voorbeelden van projecten bij KAW

Kindcentrum en appartementengebouw Groningen 
Oosterparkkwartier Groningen
Antillenstraat Groningen
Duurzame nieuwbouw Rietoevers Groningen
IKC Oosternijkerk | Duurzame School

Wij bieden

 • een contract voor een jaar;
 • bij voldoende werk en goed functioneren een verlenging;
 • een interessante werk- en leeromgeving met bevlogen collega’s;
 • veel vrijheid in het werk en ook veel zelfverantwoordelijkheid;
 • een werkplek in een prachtig pand in de binnenstad, maar ook goede thuiswerkmogelijkheden;
 • salaris: conform de CAO en afhankelijk van leeftijd en ervaring;
 • inhoudelijke themasessies en gezellige borrels met collega’s; 
 • KAW valt onder de CAO voor architectenbureaus en heeft daarnaast haar eigen personeelswijzer met aanvullende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 30 vakantiedagen per jaar, persoonlijk opleidingsbudget en een (lease) fietsplan;

Interesse?

Leuk! Portfolio achterhaalt? Geen probleem! We ontvangen graag enkel één actueel project waar je trots op bent met daarbij een korte motivatie en CV (max 10MB) via personeelszaken@kaw.nl. Marjo of Lisa neemt dan contact met je op.

Wel nieuwsgierig maar eerst even babbelen? Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Miranda Janssens, teamleider, op 06 55 00 02 02.

Deel vacature