Bijeenkomst Sunny Selwerd | 28 maart 2019

Groningen, dé Healthy Ageing stad van ons land, stuurt op gezondheid en welzijn van inwoners. Wat betekent dit voor Selwerd, de wijk waar leefbaarheid sterk is achteruitgegaan en die toe is aan vernieuwing? Henk Kieft geeft antwoord op deze vragen tijdens de workshop 'Pluk het geluk in Tiel'. 

Henk Kieft over Wijkbedrijf Sunny Selwerd

Enkele jaren terug is in Selwerd een wijkbedrijf gestart: een oude school is veranderd in een plek voor en door bewoners, waar ze werk, ideeën of dromen kunnen uitvoeren. Het bovenliggende doel is een nieuwe, duurzame methode voor wijkvernieuwing te ontwikkelen. In praktijk is het Wijkbedrijf een Stichting met actieve bewoners die uiteenlopende activiteiten voor de wijk én voor zichzelf opzetten. Wat betekent dit voor Selwerd?

Henk Kieft is adviseur, directeur en partner bij KAW. De van oorsprong sociaal geograaf is sinds 2000 aan KAW verbonden en houdt zich bezig met gebiedsontwikkeling en wijkvernieuwing in het hele land.

Hoor meer tijdens workshop ‘Pluk het Geluk in Tiel’

Gemeenten hebben een belangrijke rol in het welbevinden van inwoners. Hoe groot is die rol eigenlijk en waar is winst te behalen? En hoe maak je als gemeente sturen op geluk concreet onderdeel van je ambities en beleid? Hoe kunt u als wethouder, raadslid of beleidsmedewerker concreet aan de gang?

Belangrijke geluksbepalers zijn gezondheid, geld, verbondenheid en of je je weg vindt in de informatie wirwar die dagelijks op je afkomt (taal en laaggeletterdheid). Aan de hand van deze thema’s krijgt u op het congres ‘Pluk het geluk in Tiel’ praktijkvoorbeelden en concrete handvatten om ook in uw gemeente geluk onderdeel te maken van uw programma.

Kom je ook langs?

Henk Kieft spreekt in het ochtendprogramma. 

Deze bijeenkomst is inmiddels geweest

KAW architecten selwerd sunny groningen wijkbedrijf pluk het geluk tiel

Deel bijeenkomst