Welke koers kies jij voor 2020?

Met elkaar in contact blijven vinden we belangrijk. Daarom zagen wij elkaar bij de jaarlijkse 'KAW-dag' op donderdag 15 november in de Kookfabriek in Utrecht. We praten, lachen en discussiëren. Hoe zetten we ‘Leef de ruimte’ door in 2020? En aan welke thema’s willen we werken en hoe kunnen we dit nog beter uiten in onze projecten?

Leef de ruimte

Ruimte was afgelopen jaar een belangrijk begrip. Ruimte gebruiken we om inspiratie te vinden. Niet alleen op de plekken waar we ons voornamelijk bevinden, maar ook in bijvoorbeeld Parijs, afgelopen september. We wonnen ruimte door het zelf te creëren. We ontwikkelden herstructureringsplannen en stedenbouwkundige plannen. Een team las de ruimte, onderzocht de beschikbare data, maar creëerde ook nieuwe data.

Ruimte benutten wij door ongezouten meningen te achterhalen, van iedereen die het wil delen. Binnen KAW is er veel ruimte om te leren. We leren door middel van trainingen en cursussen, maar ook door elkaar te helpen. We geven ruimte aan mensen die dit nodig hebben en creëren een thuis voor ze. Én we beleven de ruimte. We willen niet alleen iets op papier ontwerpen, we willen weten hoe het voelt.

Samenwerken in Teams

Wij willen blijven groeien en ontwikkelen en zijn dus altijd uit op verbetering. Om de communicatie efficiënter te maken, gebruiken we nieuwe interne communicatie tools die beter aansluiten bij cloudwerken en intensief samenwerking op afstand vereenvoudigen.

Focus voor 2020

In 2020 willen we bereikbaar wonen voor iedereen mogelijk maken, een duurzame woon- en leefomgeving ontwikkelen en positieve veranderingen aanbrengen samen met mensen. Dit noemen wij Wijkvernieuwing 3.0. We willen werken aan veerkrachtige gebouwde omgevingen, wonen en bouwen met minder uitstoot van CO2 realiseren en ontwikkelen van binnenuit. Mét bestaande steden, dorpen, wijken en zorgvuldig omgaan met de beschikbare ruimte.​

Iedereen krijgt de ruimte

Hoe beantwoord je alle vragen van 80 collega’s? Dit jaar probeerden we iets nieuws. Door middel van een website waar iedereen vragen op kon insturen, hielden we een live forum bij. Zo kreeg iedereen de tijd en ruimte om hun vraag te stellen. Waar we niet aan toe kwamen, beanwoordden we later. 

Hoe laten we zien dat duurzaamheid juist ook kansen biedt?

Collega

Leren van elkaar

De kennis binnen het bedrijf willen we graag overbrengen naar andere collega’s. 4 workshops door 4 collega’s:

  • ‘De school van de toekomst’: Hoe kunnen we scholen blijven vernieuwen en belevingsomgevingen creëren voor de kinderen? In gesprek met elkaar ontwikkelden we samen een nieuwe school.
  • ‘Klimaatadaptieve wijken’. Hoe houd je rekening met verschillende belanghebbenden? Welke compromissen sluit je en waar vecht je voor? Aan het einde ontstond een klimaatadaptieve wijk geprojecteerd op een lopend project.
  • De vraag bij ‘Zorg in bestaande wijken’: Hoe kan een 80 jarige man die moeilijk te been is, zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen?
  • ‘Meer doen met minder energie’ focuste op persoonlijkheid, hoe gebruik je elke dag je energie optimaal in je werk?

Muziek

En hoe sluit je zo’n dag goed af? Door muziek van de KAW band. We laten alle informatie en inzichten nog even sudderen en gaan fris 2020 in. Heb je vragen aan ons, wil je meer weten over wat er aan nieuwe inzichten uit onze KAW-dag kwam, of wil je gewoon een kop koffie doen met een van onze collega’s? Dat kan! Neem contact met ons op. 

Annemiek Hensens marketing en communicatie coördinator KAW Groningen

Door Annemiek Hensens

Geplaatst op 11 december 2019

Deel