Podcastaflevering: Bouwen op maagdelijk land

In deze aflevering van de De Linkse Mannen lossen het op is onder andere Reimar von Meding te gast om te vertellen over 'Ruimte Zat'. Een onderzoek waarin wij kijken naar verdichtingsmogelijkheden in de bestaande stad en niet in de groen.

De Linkse Mannen lossen het op

We moeten 1 miljoen huizen bijbouwen in Nederland. Althans dat wordt geroepen. Groningen moet 20.000 nieuwe woningen bouwen. Die komen allemaal in de bestaande stad. Bijna allemaal. Drie stukjes grond blijven moedig weerstand bieden tegen het voortschrijdend inzicht van de stadsontwikkeling: De Held 3, Polder de Verbetering en Eemskanaalzone Deelgebied 4. Hebben we die nu nog groene open ruimte echt nodig voor woningen? Hoe doen ze dat in de rest van Nederland? Zijn er alternatieven? De Linkse Mannen ging met gasten op zoek naar antwoorden en – vooral – oplossingen.

De gemeente blijft inzetten op een paar suburbane ontwikkelingen, waaronder de laatste authentieke groene stadsrand boven de dorpen Middelbert en Engelbert: de Eemskanaalzone (EKZ). Is de waarde van die groene corridor niet veel te groot? Hebben we die ruimte echt nodig voor woningen? En als er in de stad al een suburbane opgave bestaat, is die dan niet beter op z’n plek in de randgemeenten?

Podcastaflevering

In deze aflevering is onder andere Reimar von Meding te gast om te vertellen over ‘Ruimte Zat’. Een onderzoek waarin wij onderzoek doen naar verdichtingsmogelijkheden in de bestaande stad. Ook te gast: architectuurhistoricus Marinke Steenhuis (SteenhuisMeurs) en landschapsarchitect Peter Veenstra (LOLA Landschape Architects).

Deel nieuws