KAWebinar: Opstellen woonzorgvisie, nut en noodzaak

Met een woonzorgvisie voor jouw gemeente kan je goede invulling geven aan wonen, zorg en leefbaarheid. Met deze webinar nemen we je mee langs aandachtspunten voor het opstellen van een woonzorgvisie. 

Programma met 3 sprekers

De webinar vindt plaats op dinsdag16 februari 2021 van 11:00 tot 12:00. 

-Visie op wonen en zorg – Elly van der Woude | Interzorg

-Vernieuwende vorm van samenwerking uit de praktijk | Hans Koopmans | Uiterton Vlieland

-Hoe kom je tot een woonzorgvisie? Evelien Klasens | KAW

 

Hierboven kan je je aanmelden door je gegevens in te vullen. Zie je het formulier niet? Dan mag je je ook aanmelden door je naam en e-mailadres te mailen naar: a.hensens@kaw.nl

Zo maak je een woonzorgvisie

Met een woonzorgvisie geef je heldere kaders voor de juiste invulling van wonen, zorg en leefbaarheid in jouw gemeente. We willen je met deze webinar laten zien wat een goede woonzorgvisie kan opleveren en hoe dit partijen kan helpen om de juiste keuzes te maken.

Enerzijds laten we zien hoe een goede woonzorgvisie bijdraagt aan het vormen van een goed en toekomstbestendig beleid en het maken van de juiste keuzes voor jou als gemeente. En anderzijds hoe het partijen helpt om samen te komen tot toekomstbestendige plannen die passen binnen de visie. En heel praktisch; we geven inzicht in de stappen die je moet nemen om te komen tot een gedragen woonzorgvisie.

Taskforce roept op tot actie

De Taskforce Wonen en Zorg stimuleert en ondersteunt gemeenten, woningcorporaties en zorgorganisaties bij een gezamenlijke aanpak van deze opgave. In januari 2020 presenteerde de Taskforce zijn werkplan, waarin duidelijk wordt dat we nu actie moeten ondernemen. Met een heldere visie kun je gericht werken aan een leefbare gemeente, ook voor mensen met een zorgvraag. 

Door Evelien Klasens

Geplaatst op 11 januari 2021

Deel bijeenkomst