Gert Vos

Wethouder Gemeente Hoogeveen

Op het persoonlijk en inhoudelijk vlak was het zeer plezierig samenwerken. Samen met KAW hebben we de verduurzaming van de particuliere woningen in Hoogeveen aangepakt. Na een breed en goed georiënteerde fase, bleek KAW op dat moment het meest uniek en innovatief met haar aanpak.

Onze uitdaging was dat we de verduurzaming van particuliere woningen in Hoogeveen een versnellende impuls wilden geven. Waar je dan tegen aanloopt is het feit dat woningeigenaren daar natuurlijk zelf over gaan. Dus er moet gewerkt worden aan bewustwording, voordat er wordt nagedacht over maatregelen. Veel eigenaren zijn gericht op verbetering van comfort als ze hun woning aanpassen. Daarnaast merkte ik dat mensen vaak niet weten waar te beginnen met een scala aan complexe mogelijkheden en op een markt met veel aanbieders en dat ze daarom dus ‘ontzorgd’ willen worden.

We hebben zeker verbeteringen geboekt. Mede dankzij de aanpak van Hoogeveen Woont Slim is er veel gedaan aan bewustwording en voorlichting. Dit heeft geleid tot een redelijk en tot tevredenheid stemmend aantal woningaanpassingen, via Hoogeveen woont SLIM, maar ook via andere aanbieders. Verder weten we nu nog beter hoe huiseigenaren denken en handelen over de verduurzaming, nuttig natuurlijk voor het vervolg.

KAW is innovatief en beschikt over veel expertise. Evelien Klasens is klantgericht, communicatief sterk en prettig en goed om mee samen te werken en de afgesproken resultaten te halen.

Gert Vos

Wethouder Gemeente Hoogeveen

Deel