Marieke van den Wijngaard

Woonbedrijf

Samen met KAW zijn we de uitdaging aangegaan om in Tivoli een nieuwbouwproject van sociale huurwoningen te realiseren wat aansluit bij huidige woningen uit de jaren 30, maar er ook voor zorgt dat er een ander, goed toegankelijk, woningtype voor de bewoners van Tivoli komt.

De wijk is aangemerkt als cultureel stedenbouwkundig waardevol. Dus hoe zorg je dat je met die wensen en kwaliteiten in een eigentijdse variant ontwerpt. Een uitdaging omdat Woonbedrijf het ook belangrijk vindt dat de woningen betaalbaar blijven. Een groep toekomstige bewoners uit de wijk heeft ons hierbij geholpen. KAW kwam ook op ons pad, omdat zij met veel zorg voor de aanwezige bewoners aan de Vogeltjesbuurt in Tilburg hebben gewerkt. Het is gaaf om te zien dat Mathieu en Stijn dezelfde energie krijgen van ontwikkelen met bewoners als wij.

In dit ontwerptraject hebben we samen ook naar een goede weg moeten zoeken tussen de behoefte van de toekomstige bewoners en het gewenste woningbouwprogramma voor deze wijk en het gewenste beeld van Welstand.

Nu hebben we een prachtig bouwblok staan op een prominente plek in Tivoli, wat aansluit bij de cultuurhistorische waarde van de wijk en de wensen van de bewoners, zodat ze in de wijk kunnen blijven wonen.

Meer weten over de woningen in Tivoli

Marieke van den Wijngaard

Projectleider Woonbedrijf

Deel