Joris Jonker

Adviseur

Bewonersbegeleider

Groningen

+31 6 26 23 48 89 j.jonker@kaw.nl

Kenmerkend aan Joris zijn empathisch vermogen en zijn goed luisterend oor. Hij is begonnen met werken in de wijkvernieuwing, maar miste hier het directe contact met bewoners. Om zijn kennis te vergroten begon hij met de opleiding ‘wijkontwikkeling’ van de organisatie ‘wijkmakers’, dit is een academie waar wij aan hebben meegewerkt. Na deze opleiding is Joris bij ons aan het werk gegaan als bewonersbegeleider. Deze functie past heel goed bij Joris omdat hij hier met veel inlevingsvermogen gesprekken aangaat met bewoners en luistert naar hun perspectief. Hij gaat meerdere keren bij bewoners thuis op bezoek en gaat hier samen met hen in gesprek over alle stappen van sloop en nieuwbouw van hun woning. Joris kan goed communiceren en biedt steun en begeleiding waar nodig. Hij vindt het belangrijk om aandachtig te luisteren naar verschillende perspectieven, omdat iedereen zijn eigen ervaringen heeft. ”Het hele proces is niet altijd makkelijk voor bewoners, soms zijn ze negatief door dingen die gebeuren. Dat is juist het moment voor mij om steun te bieden. Zodat bewoners weer blij en tevreden het verdere proces in kunnen stappen.”

Een bewoner is expert in zijn eigen leefomgeving

In Joris zijn vrije tijd brengt hij graag tijd door met zijn gezin. Ze gaan samen de natuur in om te ontdekken en te genieten. Vooral bossen en bergen spreken hem erg aan, zoals de Ardennen en de Vogezen. Op vakantie gaat hij graag wandelen langs mooie paden, maar tegenwoordig ligt hij ook graag samen met zijn familie aan de rand van het zwembad

Zijn toekomstdroom is een woning ergens in een vrije omgeving, omringd door groen en natuur, waarbij hij een eigen werkplek kan creëren. Het liefst in het Noorden van Nederland, dat voelt voor hem het meest als thuis.