Folkert Hofstra

Architect

Eindhoven

+31 6 55 00 50 13 f.hofstra@kaw.nl

Folkert Hofstra vindt het belangrijk dat alles klopt. Hij krijgt er energie van wanneer de dingen duidelijk, helder en logisch zijn. Geen wonder dat zijn collega’s hem doeltreffend omschrijven als gestructureerd. Maar meer dan dat is Folkert ook betrokken. Bij alles wat hij doet. Je ziet hem misschien niet altijd op de voorgrond treden, maar als hij ergens mee bezig is dan zet hij zich er volledig voor in.

Als architect probeert Folkert in samenwerking met andere partijen het onderste uit de kan te halen, zodat verschillende disciplines elkaar ondersteunen. Op die manier streeft hij naar een ontwerp dat aan alle kanten klopt: hoe het bedacht is en hoe het uiteindelijk tot uitvoering wordt gebracht.

Ik wil een project verder brengen na het schetsontwerp. Een plan zo uitwerken dat het maakbaar wordt, op papier en in de praktijk.

Extra mooi is het wanneer het ontwerp van de binnen- en buitenkant van een gebouw met elkaar insync zijn. Zoals bij de Nieuwe Hoeven in Schaijk, waar Folkert met veel plezier aan heeft gewerkt. De extra uitdaging van een passend interieur voor de interessante doelgroep en de verfijnde architectuur zorgt er voor dat het in zijn geheel ‘af’ is en bij elkaar past. Dan klopt het helemaal.

Op het kantoor in Eindhoven staat Folkert ook wel bekend als de plantenman. En ook bij hem thuis staat het vol met planten die hij met aandacht verzorgt. Zijn tip? Goed naar omkijken en niet te vaak water geven. In zijn vrije tijd houdt Folkert van uitgebreid koken en gaat hij graag naar buiten. De winter is zijn lievelingsseizoen, misschien wel omdat hij een deel van zijn studie in Finland heeft gewoond. Thuis steekt Folkert ook graag zijn handen uit de mouwen, want zijn eigen huis knapt hij helemaal zelf op!