Vera van Wijk

Architect

Eindhoven

+31 88 529 00 66 v.v.wijk@kaw.nl

Vera van Wijk is een bevlogen ontwerper met oog voor duurzaamheid. Ze werkt graag met een duidelijk doel voor ogen. Zo wist ze al jong dat ze architect wilde worden, op de basisschool was ze zelfs al altijd huisjes aan het tekenen. Om een doel te bereiken maakt ze weloverwogen keuzes. Vera is enthousiast over de dingen die ze doet en werkt met veel energie en betrokkenheid aan haar projecten.

Haar creatieve mindset en enthousiasme zijn een gouden combi, waardoor ze vaak nét even outside the box denkt. Daarnaast is Vera goed in het visualiseren van ideeën, visies en ontwerpen. Creativiteit is er altijd, want ook in haar vrije tijd is Vera graag bezig met creëren. Ze heeft het zichzelf eigen gemaakt om nieuwe dingen gewoon te proberen. ”Want je weet pas of je dingen wel of niet kunt als je het probeert.”

Elke dag wil ik bijdragen aan de duurzame, inclusieve en toegankelijke bebouwde omgeving van morgen.

Het duurzaamheidsaspect binnen de architectuur verliest Vera nooit uit het oog. Zo kijkt ze in een beginstadium al wat de kansen zijn voor duurzaamheid en kijk ze altijd verder. Ook naar sociale duurzaamheid: dat wat je bouwt duurzaam is voor de mensen die er nu én in de toekomst gebruik van maken. Hierbij zijn veiligheid, gezondheid, welzijn en persoonlijke ontwikkelingskansen belangrijke thema’s. Met een goede onderbouwing wil ze graag opdrachtgevers inspireren om samen naar die kansen te kijken. Samen voor een duurzame toekomst.