Terence Lee

Technisch Ontwerper

Eindhoven

+31 88 529 00 65 t.lee@kaw.nl

Terence raakt niet uitgepraat over de projecten waar hij met trots aan werkt. Voor productontwikkeling en detailwerk loopt hij warm. Zoals ons project in Leiderdorp, waar hij 1 op 1 met de aannemer aan een complex vraagstuk werkte. Letterlijk door de fabriek wandelen, processen van dichtbij zien, want architectuur zit hem in de details.

De grootste uitdaging én waar hij tegelijkertijd energie van krijgt is budgetneutraal te bouwen en dat heeft veel te maken met vooruitdenken. Als hij in de vroege fase van een ontwerp meekijkt, ziet hij snel de pijnpunten die later aan de orde gaan komen. En dat is handig, want uiteindelijk wil je niet met je hand over je hart strijken en een prachtig onderdeel wegbezuinigen.

Ik wil gewoon goede, doordachte gebouwen maken met mooie details.

Hij haalt het maximale uit zijn projecten, maar ook uit het sportieve leven. Hij heeft veel kilometers op de fiets zitten. Een echte “mooi weer fietser”, maar dat gaat ook snel op plekken als Cuba, Vietnam en Cambodja. Zijn grote droom is fietsen over de Chinese muur.

Om maatschappelijk iets terug te geven aan de samenleving doet Terence als docent vrijwilliger mee aan een buitenschools programma voor kinderen uit achterstandswijken. Hij behandelt thema’s als wonen en wetenschap en techniek. “We hebben als volwassenen nog veel te leren van kinderen en ik leer nog elke les bij die ik geef. Deze kinderen staan open voor nieuwe kennis en uitdagingen en dat wil ik ook blijven doen!”.