Netwerkevent Architectenweb | 16 april 2019

Op dinsdagmiddag 16 april 2019 organiseert Architectenweb een netwerkevent over woonzorgconcepten en nieuwe perspectieven op combinatie van wonen en zorg.

Inmiddels is de bijeenkomst geweest

Bekijk hier de presentatie

Benieuwd naar een samenvatting van het event?

Bekijk hier de samenvatting

Architectenweb netwerkevent

Door de extramuralisering van een belangrijk deel van de ouderenzorg is er een opgave ontstaan om die zorg een plek te geven in de woonomgeving. Welke successen zijn er ondertussen behaald? Welke ontwikkelingen zijn zichtbaar? Op dinsdagmiddag 16 april 2019 organiseert Architectenweb een netwerkevent over woonzorgconcepten, met Floris Alkemade (rijksbouwmeester), Peter Prak (Knarrenhof), Reimar von Meding (KAW), Jasper Spigt (architecten van Mourik) en Dorte Kristenssen (atelier PRO).

Programma

14:30u–15:00u – Inloop

15:00u–16:30u – Presentaties

  • Rijksbouwmeester Floris Alkemade over de resultaten en het vervolg op de prijsvraag ‘Who Cares’ over nieuwe vormen van wonen en zorg in wederopbouwwijken.
  • Peter Prak, oprichter en projectmaker van Stichting Knarrenhof, over de eerste resultaten van dit initiatief en hun verdere plannen. Hun motto: zelfstandig wonen, maar niet alleen.
  • Architect Reimar von Meding (KAW architecten en adviseurs) over de integratie van zorg en hulp in levensloopbestendige wijken. Met cases in Rotterdam, Tilburg, Groningen en Eindhoven.
  • Architect Jasper Spigt (architecten van Mourik) over zelfstandig wonen met zorg in huis. Case: woonzorgcentrum Weshovenplein.
  • Architect Dorte Kristenssen (atelier PRO) over wonen met zorg op afroep middenin de samenleving. Case: Woonzorggebouw Scheldehof.

16:30u–17:00u – Debat tussen de sprekers en de zaal

17:00u–18:00u – Netwerkborrel

 

Inmiddels is de bijeenkomst geweest. Opgeven is niet meer mogelijk.

reimar von meding kaw algemeen directeur architect

Door Reimar von Meding

Geplaatst op 14 maart 2019

Deel bijeenkomst