Reimar von Meding

Algemeen Directeur

Architect | Partner

Rotterdam

+31 6 54 69 77 41 r.v.meding@kaw.nl

Reimar von Meding is algemeen directeur bij KAW. De van oorsprong Duitse architect besloot na zijn studie architectuur aan de technische universiteit Delft een carrière in Nederland op te bouwen.

Vanuit de overtuiging dat wonen een basisrecht is voor iedereen, draagt hij op deze manier zijn steentje bij. Ongeacht hoeveel je kan besteden en hoeveel hulp je nodig hebt in je leven. Zijn specialiteit is het ontwerpen van sociale woningbouw van hoge kwaliteit – en dat tegen lage kosten. Tijdens het ontwerpen van buurten vindt hij het belangrijk om door middel van woningen de woonomgeving bij elkaar te brengen. Hiervoor heeft hij verschillende nominaties voor internationale architectuurprijzen ontvangen. Reimar deelt zijn ideeën over mooie sociale huisvesting regelmatig in lezingen of in de pers.

Doelen moet je groot maken, dan blijf je ze zien.

Ideeën zijn waardevol als ze impact maken. Als ze een onderdeel worden van maatschappelijke ontwikkelingen, een bijdrage leveren aan een gezonde leefomgeving, oplossingen bieden in balans met natuur en milieu. Een ontwerpproces wordt inspirerend wanneer functie, techniek en middelen ineens samenvallen.

In dit werk worden zo veel kansen geboden om echt impact te maken. Aan ons de taak om de juiste keuze te maken tussen nieuw concepten of stil moeten staan bij wat we al hebben. Het doel blijft altijd positieve invloed uitoefenen op de kwaliteit van het leven van mensen.

Ik werk aan