Podcastserie: Krimp op de woningmarkt ’20-’21

Deze podcasts werden opgenomen in het kader van het expertisetraject: woningmarkt in krimpregio's. We bespreken in meerdere afleveringen de ontwikkelingen en de impact van krimp op de woningmarkt in de vier windstreken van Nederland. Met onder andere een terugblik hierop met Marja Appelman (directeur woningbouw bij BZK) en Kajsa Ollongren (minister van BZK).

Expertisetraject: de woningmarkt in krimpregio’s

We vragen ons af: in hoeverre is krimp een last of een lust, wat is het perspectief en worden de juiste dingen gedaan door de verschillende overheidslagen? En wat is het effect hiervan op de mensen?

We brachten een bezoek aan het noorden (Jouke Spoelstra, wethouder gemeente Achtkarspelen), het oosten (Marianne Besselink, burgemeester gemeente Bronckhorst), het zuiden (Frank van Hulle, wethouder gemeente Terneuzen) en het westen (Jelle Beemsterboer, wethouder gemeente Schagen).

In de vijfde podcast kijken we hierop terug én blikken we vooruit met Marja Appelman (directeur woningbouw bij BZK) en Kajsa Ollongren (minister van BZK).

Wij helpen bij krimp

We doen onderzoek en geeft adviezen op het gebied van krimp op de woningmarkt; lokaal, regionaal en nationaal. We combineren onze jarenlange ervaring in woningmarktonderzoek en bevolkingsprognoses met een nuchtere kijk op de werkelijkheid en kennis van de lokale dynamiek. We vertalen het landelijke en het lokale tot bruikbare instrumenten.

Zo bieden we handvatten voor de korte-termijnvraag en de lange-termijnoverschotten. Hierbij zoeken we altijd naar positief toekomstperspectief, voor dorpen, steden en hun inwoners. Heb je vragen of wil je met ons in gesprek? 

Neem dan contact op met Niels van Schaik:
+31 6 55 74 85 89
n.v.schaik@kaw.nl

Aflevering 5 met Marja Appelman Kajsa Ollongren BZK

Aflevering 4 met wethouder Jelle Beemsterboer, gemeente Schagen

Aflevering 3 met wethouder Frank van Hulle, gemeente Terneuzen

Aflevering 2 met wethouder Marianne Besselink, gemeente Bronckhorst

Aflevering 1 met wethouder Jouke Spoelstra, gemeente Achtkarspelen

Door Niels van Schaik

Geplaatst op 30 maart 2021

Deel nieuws