Bewonersbegeleiding

Neem de bewoner stap voor stap mee in het proces van versterking of aardbevingsbestendige nieuwbouw en win zo het vertrouwen van bewoners, voorkom gedoe en maak de woning snel aardbevingsbestendig.

Neem de angst serieus en win vertrouwen van bewoners

Wil je geen ellenlange moeilijke gesprekken, maar beslissingen nemen en een plan vaststellen, investeer dan in professionele bewonersbegeleiding. Zo ga je voor een vlot proces dat prettig is voor bouwer en bewoner.

Angst en weerstand bij bewoners verminderen is noodzakelijk in het aardbevingsgebied. Zorg dat de bewoner zich gehoord voelt, daarmee win je zijn vertrouwen. Zo vindt hij de ruimte om over de toekomst na te denken.

Verminder de angst door tijd te nemen om vooraf goed uit te leggen welke stappen er in het proces zitten en goede afspraken te maken. Onze bewonersbegeleiders maken de technische materie begrijpelijk voor de bewoner en zijn 24 uur per dag bereikbaar. Zo creëer je vertrouwen in een goed eindresultaat.

Kies de juiste communicatiestrategie en versnel je proces

Pas je manier van communiceren aan op de houding van de bewoner en de complexiteit van het proces. Bepaal je communicatiestrategie eenvoudig met ons communicatiekompas: luisteren, overleggen of presenteren.

Weet bewoner wat er op hem afkomt met de versterking of aardbevingsbestendige nieuwbouw? We gaan eerst na of een bewoner zijn vraag kent door vragen te stellen en vooral te luisteren. Op deze manier kunnen we snel bepalen of de bewoner blij is met een kant & klaar product, of dat hij de woning juist samen wil ontwikkelen.

Altijd bereikbaar met ons klantvolgsysteem

Met ons klantvolgsysteem ben je altijd bereikbaar voor je klant. Dit geeft een actuele stand van zaken van de gemaakte afspraken. Zo kan niet alleen onze contactpersoon, maar ook een collega antwoord geven op hun vraag.

"KAW geef je alle tips, tricks en tools voor optimale bewonersbegeleiding."

Neem de bewoner stap voor stap mee naar een veilig thuis

Erken het onrecht, maar blijf er niet in hangen. Bied perspectief op een veilige woning met lagere energielasten en een hogere toekomstwaarde. Zo kun je door naar oplossingen.

Trap niet in de valkuil bewoners voor een voldongen plan te stellen. Geef ze ruimte om invloed uit te oefenen op het plan, bied keuzevrijheid en neem hen mee in het proces. Wij denken met bewoners mee hoe de aardbevingsbestendige nieuwbouw hen meer woongeluk kan bieden.

Help de bewoner goede keuzes te maken. Samen met de bewoner onderzoeken we de mogelijkheden en de beperkingen. Nee is ook acceptabel, als je maar kunt uitleggen waarom iets niet kan.

We maken alles gelijk zichtbaar door het uit te werken aan de keukentafel, soms door te schetsen, de andere keer door een lijst met wensen en aandachtspunten te maken.

Voorkom gedoe en maak de woning snel aardbevingsbestendig

Vermijd gedoe en onderken dat een bewoner andere problemen ziet. De volière die verhuisd moet, de aanbouw die verdwijnt; het zijn de praktische bezwaren die de bewoner bezighoudt. Wij wuiven hun zorgen niet weg maar pakken ze aan. Zo houd je een vlot proces zonder gedoe.

“Wordt het wel weer mijn eigen huis?” Neem ook de emotionele zorgen serieus. We denken met de bewoners mee, bijvoorbeeld door een monumentaal element uit de oude woning mee te nemen. Zo kun je met creatieve oplossingen het gevoel keren.

Investeer in tevreden bewoners en profiteer van een vlot proces met minder weerstand.

Maak complexe projecten in het bevingsgebied beheersbaar met professionele bewonersbegeleiding.

Bekijk succesvolle projecten