Onderzoek

Elk goed project begint voor ons met onderzoek. Cijfers of kaarten spiegelen we altijd aan persoonlijke ervaringen. Dat is cruciaal om te begrijpen wat ze betekenen. Zo ontstaat onderzoek waarin verbanden en conclusies voor iedereen duidelijk zijn, juist voor bewoners. Zo werken onze opdrachtgevers met gedragen kennis aan de toekomst van dorpen en steden.

Woningmarkt

Met een woonlastenonderzoek wordt duidelijk in welke gebieden mensen niet rond kunnen komen, voorkom zo betalingsachterstanden. Ontdek met een woningmarktonderzoek hoe mensen willen wonen en werk aan dorpen met toekomstwaarde. Stel met een woonvisie vast waar je naar toe wilt.

Werk aan de verduurzaming van je corporatievastgoed. Maximaliseer je investeringsrendement en houd een toekomstbestendige, betaalbare portefeuille.

Bedien de vraag naar wonen maximaal met een woningbouwprogramma die de massa én de nichemarkt bedient en de financiën gezond houdt.

Kaw wonen architectuur bewonerscommunicatie woonvisie

Dorpsontwikkeling

Motiveer burgers hun rol te pakken in de toekomst van hun leefomgeving en werk aan dorpsontwikkeling bij krimp. Zet het krimpprobleem op de kaart en neem inwoners vroegtijdig mee, vind nieuwe oplossingen en werk samen aan een mooie toekomst van je dorp.

Bij wijken en dorpen in het aardbevingsgebied is het belangrijk dat woningen duurzaam en toekomstbestendig zijn. Bouw op de juiste plekken en verhoog de leefbaarheid in een gebied met wijk- en dorpsvernieuwing.

Leefstijlen

Herken leefstijlen en woonmilieus en onderzoek welke groepen niet bediend worden en welke buurten geen kleur kennen, pas je voorraadstrategie en bouwprogrammering daarop aan en zorg voor tevredenheid over woning, buurt én buren.

kaw workshop evelien woonzorgvisie zorg leefstijlen wijk