Charlotte Puister

Adviseur

Groningen

+31 6 55 00 50 19 c.puister@kaw.nl

Vroeger stond ze voor de klas, maar nu staat ze liever voor een groep bewoners. Charlotte slaat een brug tussen wat ze bij bewoners aan de keukentafel hoort en de politieke en bestuurlijke belangen die in de professionele wereld spelen.

Leerlingen en bewoners lijken op het eerste oog niet op elkaar, maar er zijn veel overeenkomsten. Zij vragen beide om heldere communicatie, een eerlijk en simpel antwoord op lastige kwesties en om snel ’to the point’ te komen. “Zeggen wat je doet en doen wat je zegt”; je weet precies wat je van Charlotte kan verwachten. In gesprekken staat ze stevig in haar schoenen. Of dat gesprek nu met een bewoner, ambtenaar of bestuurder is. Juist die diversiteit maakt haar werk leuk: de communicatie aanpassen op de doelgroep en samen stappen zetten in het proces.

Charlotte zet losse ideeën snel om in duidelijke plannen. Ze combineert de participatie en communicatie onderdelen van projecten met cijfermatige aspecten en beleidsvorming. Charlotte werkt veel aan bewonerscommunicatie, maar ook aan woonvisies, woon-zorg projecten en woningmarktonderzoeken. Haar behulpzaamheid daarin siert haar. Ze is dan ook een steunpilaar voor bewoner en professional, zowel in een moeilijk gesprek of een ingewikkeld project.

En die ingewikkelde projecten zijn er volop. Bijvoorbeeld in het aardbevingsgebied zien we al jaren een opgave met een grote impact voor bewoners. Dat zijn projecten waar Charlotte al haar skills in kwijt kan en zich met enthousiasme en energie inzet voor het belang van bewoners, met oog voor bestuurlijke en politieke belangen. En dan al helemaal wanneer ze, zoals nu, een thuiswedstrijd mag spelen in Appingedam. Je vergeet immers nooit waar je weg komt.

Projecten van Charlotte