Gjalt van Koten

Architect

Rotterdam

+31 6 15 63 40 43 g.v.koten@kaw.nl

Gjalt van Koten werkt als architect vanuit onze vestiging in Rotterdam. Hij werkt in de stad, maar hij blijft toch echt een Fries waar een gezonde dosis nuchterheid bij past. Duidelijkheid in de communicatie, daar houdt hij van. Want duidelijke deadlines en afspraken scheelt op de lange termijn veel tijd in de planning. Zo kan de focus gaan naar het ontwerpen van een prettige leefomgeving. “Uiteindelijk willen we onze creativiteit natuurlijk gebruiken om mooie dingen te maken.”

In Vlaardingen werkt Gjalt aan een project met een grote diversiteit aan woningtypologieën en maximale natuurwaarde. Het is een project waar flexibiliteit en keuzevrijheid voor de uiteindelijke bewoner een belangrijke rol spelen. De lucht en ruimte uit de woongebieden van de vorige eeuw lenen zich uitstekend om een woonomgeving te maken met veel aandacht voor flora en fauna, gebouwde schoonheid en zo weinig mogelijk auto’s in het zicht. Daar wordt hij enthousiast van.

Gjalt is heel nieuwsgierig aangelegd, ook in het vakgebied. Hij werkt dan ook graag met zo veel mogelijk verschillende collega’s samen, want architectuur maken doe je nooit alleen. Met die kennis werkt hij bijvoorbeeld aan stedenbouwkundige vraagstukken, renovaties en woningbouw en scholen. “Als architect heb ik een plicht om een betere leefomgeving te maken en als ik naar mijzelf kijk, betekent dat voor mij ook sport, ontspanning, vervoer en werk. Aan die totale omgeving wil ik een bijdrage leveren.” Ambitie genoeg dus!

In zijn vrije tijd wordt de basgitaar er regelmatig bij gepakt, bijvoorbeeld als er met de KAW-band een feestje wordt gebouwd. Daarnaast brengt hij een groot deel van zijn vrije tijd door op de racefiets. Nieuwe plekken ontdekken en ultieme vrijheid. Niet alleen daagt hij zichzelf sportief uit, maar als trainer binnen zijn wielervereniging wil hij ook het beste uit de rest halen. “Samen beter worden, daar draait het om in het leven!”