Wouter Rooijackers

Projectarchitect

Eindhoven

+31 6 52 06 38 57 w.rooijackers@kaw.nl

Wouter Rooijackers is misschien wel een alleskunner. Hij is zeer nieuwsgierig aangelegd en dat is meteen ook zijn specialisme. Zijn nieuwsgierigheid zo breed mogelijk inzetten om een helder en integraal advies te kunnen geven. Wouter is iemand met oog voor de bijdrage van zijn collega’s. De interesse in andermans perspectieven wakkert constant nieuwe ideeën aan, binnen en buiten KAW.

Iedereen binnen het bedrijf moet toegang hebben tot elkaars kennis en met deze filosofie probeert Wouter collega’s en hun kennis samen te brengen. Momenteel werkt hij aan de Stadsscan, waarin we de kansen voor veel meer woningen in wijken en steden concreet maken. De nieuwsgierigheid naar de technische kant van zo’n onderzoek houdt hem scherp.

Je bent geen lonely wolf in je werk. Daarom vind ik het essentieel om informatie als een spons te verzamelen en te delen.

Wouter houdt van het stroomlijnen van een proces. Zoals bij Maarn Tuindorp, waar hij met een KAW-team een toekomstbestendig wijkplan opstelt voor een klein dorp dat tegelijkertijd een cultuurhistorisch monument is. Zowel strategisch, stedenbouwkundig, architectonisch en op het gebied van participatie een interessant vraagstuk. En binnen dat KAW-team heeft ieder zijn specialisme.

In zijn vrije tijd haalt hij de racefiets uit de schuur of slaat hij aan het klussen. Op zaterdagmiddag barst weleens de strijd tegen de klok los en bouwt hij binnen één uur een nieuwe glijbaan of klimrek voor zijn dochter. Alles geheel veilig natuurlijk én circulair van oude materialen. Alsof dat nog niet genoeg is geeft Wouter ook les aan de ArtEZ Institute of the Arts, waar hij deeltijd docent aan de academie van bouwkunst is. “Want één van de belangrijkste dingen vind ik een bijdrage leveren aan een betere gebouwde omgeving.”