ZORGVILLA MET PATIO

In Utrecht maakten we voor een 19-eeuwse zorgvilla het liggende ontwerp definitief, scherpten het aan en maakten de werktekeningen.

Definitief ontwerp en uitbouw

Van Domus Magnus lag voor de locatie Lindeborg een ontwerp voor restauratie en uitbreiding klaar. We maakten het definitief, scherpten het aan en maakten technische werktekeningen. Met de uitstraling van een monument is dit wel een hele bijzonere plek waar je kan wonen met zorg.

In eer hersteld

De 19-eeuwse villa in Utrecht is van zichzelf al bijzonder en is nu in eer hersteld. Het monument heeft een uitbouw, volledig in de stijl ontworpen. De tuin is uitgegraven en een patio geworden. De appartementen liggen verdiept rondom deze patio voor meer daglicht.

De zorgvilla is zo ontworpen dat het rekening houdt met de capaciteit en de balans tussen zorgproces en bezetting. De toevoeging van ondergrond bouwen. En patio voor daglicht.

Bewonersgroepen

In het verpleeghuis wonen twee doelgroepen: mensen met een psychogeriatrische en somatische problematiek. De zorgpartij bedient beide. Maar in dit huis wonen zij wel enigszins gescheiden. Samen waar het kan, apart waar het moet. Er is één gemeenschappelijke plek, de evenementenzaal.  

In het huis zijn twee eetkamers. Er is een mooie balans tussen gezamenlijk leven en de zorg delen. Elke bewoner heeft een mooi appartement met een eigen woonkamer en een zorgbadkamer.

Deel project

Herbestemming/restauratie Utrecht

Opdrachtgever Domus Magnus
Locatie Utrecht
Programma Ontwerp definitief maken, aanscherpen en technische werktekeningen maken
Jaar van oplevering 2021
Projectteam Mark Koopman