Mark Koopman

Directielid

Architect | Partner

Groningen

+31 6 54 66 14 18 m.koopman@kaw.nl

Mark Koopman begon in 2000 bij een groot Almeers architectenbureau, waar hij zich snel tot projectarchitect ontwikkelde. In de Hollandse polder werkte hij aan projecten in de woning- en utiliteitsbouw, met een accent op zorg en onderwijs. In 2009 werd Mark partner bij KAW.

Managementtaken daargelaten blijft Mark toch vooral architect. Hij heeft een voorliefde voor de complexere opgaven. Samen met gebruikers een ingewikkeld programma vertalen in een onderscheidende multifunctionele accommodatie geeft hem veel voldoening.

Vernieuwing met respect voor de traditie van een plek.

In de stedelijke vernieuwing trekken naar zijn mening stedenbouw en architectuur samen op. Zijn interesse gaat uit naar de verbinding tussen deze twee disciplines. Een stedenbouwkundig plan moet leiden tot een herkenbaar woonmilieu. Dit woonmilieu kan pas tot zijn recht komen wanneer woningtypologie en architectonische vormgeving hier aan ten dienste staan.

De eigenheid van de plek is voor Mark vaak de inspiratiebron voor zijn ontwerpen. Vernieuwing betekent voor hem in veel gevallen het voortzetten van de traditie van een plek. Bijzonder is hoe een kleine ingreep al veel effect kan hebben. Met zijn oog voor de plek levert hij een bijdrage aan de ruimtelijke kwaliteit van de omgeving.

Ik werk aan