Nieuw schoolgebouw

Betrek docenten en kinderen en ontwerp een mooie school, passend in de buurt en bij de onderwijsvisie. Zo wordt de duurzame school vanzelf je thuis en komen de kinderen helemaal tot bloei.

Betrek docenten en kinderen voor een school waar iedereen zich thuis voelt

Ontwerp de school gezamenlijk met docenten en kinderen en creëer al vroeg enthousiaste én langdurig betrokken gebruikers. Wij organiseren creatieve sessies over functie, inrichting en schoolplein waar iedereen geïnspireerd vandaan komt.

Een fijne school ontwerpen zit ‘m in kleine dingen. Een gang met leuke plekken waar kinderen aan de slag kunnen. Gezellige kleine plekjes waar je even op jezelf kunt zijn. Samen leren op tribunetrap. Wij zorgen dat het gebouw mooi antwoord geeft op de diverse ruimtevragen.

Het schoolplein is bij uitstek een plek om te leren. Want spelen en contact met de natuur is belangrijk voor de motoriek en het humeur. Wij organiseren themasessies waar we samen buitenruimtes ontwerpen die leuk én educatief zijn. Denk aan natuurlijke bospaden, moestuinen of spannende behendigheidsroutes.

Bouw flexibel en houd vrijheid om je onderwijsvisie te hervormen

Ga je een school ontwerpen, gebruik dan het ontwerpproces om docenten te overtuigen van een nieuwe onderwijsvisie. Wellicht betekent een nieuwe visie kleinere klaslokalen, omdat er meer zelfstandig geleerd wordt. Wij vertalen het onderwijsconcept en PvE concreet in organisatie en plattegronden. Zo zie je direct hoe een idee functioneert.

Speel in op veranderende onderwijsstromen door het schoolgebouw flexibel te maken. Wij denken mee over een aanpasbare inrichting, een slimme plattegrond en een flexibele constructie. Zo krijg je een gebouw dat je aan kunt passen als je de onderwijsvisie bijstelt.

KAW zorgt voor een sneller én soepeler proces door de wensen van bestuur, docenten en kinderen concreet te maken in inspirerende ontwerpsessies.

Leer gezond in een duurzame frisse school

Bouw duurzaam en geldverslindende posten als de energierekening en terugkerend onderhoud behoren tot het verleden. In workshops met gebruikers bepalen we samen op welke gebieden de focus ligt: lage exploitatiekosten, duurzame materialen, of wil je juist de techniek in het zicht? Kinderen kunnen op die manier hun ouders stimuleren duurzamer bezig te gaan.

Bouw een gezonde leeromgeving op een natuurlijke manier. Wij hebben voorliefde voor low-tech oplossingen. Frisse lucht reguleren we door de school zo te ontwerpen dat er een natuurlijke ventilatiestroom ontstaat. Temperatuur reguleren we met een goede oriëntatie op de zon. Allemaal oplossingen die geen energie kosten, heel natuurlijk zijn, en goed voor het binnenklimaat.

Bouw een fijne school in een vlot en energiek proces

Een school bouwen doe je vaak maar één keer in je carrière. KAW neemt je stap voor stap mee. Wij zorgen voor een energiek proces en maken schetsen waarmee ideeën concreet worden. Zo kun je vertrouwen op een prachtig resultaat.

Ga je samen verder in een kindcentrum, gebruik dan het ontwerpproces om alle partijen bij elkaar te brengen. Wij zetten het proces in om samenwerking tussen partijen vanzelfsprekender te maken, aan ieders wensen te voldoen en toch binnen budget en m2 te blijven.

Bouw een mooie, duurzame school die als vanzelfsprekend in de wijk past.

In een inspirerende leeromgeving komen kinderen tot bloei.

Bekijk succesvolle projecten