David Bergtop

Adviseur

Specialist sociale wijkvernieuwing

Groningen

+31 6 43 19 44 59 d.bergtop@kaw.nl

David is goed in het verbinden van verschillende mensen en belangen. Hij gaat net zo graag met een bewoner als met de wethouder in gesprek. Hij schakelt makkelijk, handelt snel en altijd met een combinatie van ervaring en intuïtie. Zijn motivatie werkt aanstekelijk en daarmee trekt hij een project. Hij voelt waar de angel zit en waar je actie moet ondernemen.

Wanneer je begrijpt wat mensen drijft, kom je samen tot verbetering.

David werkt als adviseur en maakt zich voornamelijk hard voor wijkvernieuwingsopgaven. Belangrijk bij ruimtelijke wijkvernieuwing is het sociale aspect; denk aan gezond ouder worden, zelfredzaamheid, participatie en gelijke kansen. “Juist deze onderwerpen kun je goed meenemen in de wijkvernieuwing in samenwerking met bewoners. Zo werken we aan leefbare, veilige, sociale en duurzame wijken.”

“Tijdens het verbeteren van de woonomgeving drijft het mij om tegelijkertijd te werken aan de sociale wijkvernieuwing met aandacht voor emoties en gedrag van bewoners. Zowel op visie als uitvoerend gebied. We maken niet alleen beleid, maar zijn daarna ook vaak nog bij de uitvoering betrokken. Hierdoor zie je of wat je bedenkt ook echt werkt in de praktijk.”

Je moet David niet inzetten op projecten die al helemaal zijn uitgedacht. Wil je input, scherpe vragen, nieuwe ideeën, een frisse blik? Daar werkt hij het liefste aan. En altijd met een dosis humor!