Marjolein Camstra – de Vries

Adviseur

Specialist bewonerscommunicatie

Eindhoven

+31 6 54 10 00 88 m.d.vries@kaw.nl

De focus van adviseur Marjolein ligt niet voor niets bij bewonerscommunicatie. Het past goed bij haar om dicht bij mensen te staan. Of dit nu collega’s zijn of bewoners. Fijn contact met elkaar is belangrijk, want met goed contact krijg je een goede samenwerking. Door haar open houding en toegankelijke uitstraling voelen mensen zich al gauw op hun gemak.

Het grootste gedeelte van haar tijd besteedt Marjolein aan een grootschalig verduurzamingstraject bij Heuvelrug Wonen. De wensen van zowel opdrachtgever als bewoners houdt ze daarbij goed in het vizier. Bij bewoners betekent dat luisteren naar wat mensen dwars zit, voordat je samen naar de verduurzaming van de woning toe werkt. Marjolein is iemand die niet snel opgeeft en doorpakt als het moeilijk wordt. ‘‘Het geeft voldoening als de woningen uiteindelijk echt concreet van energielabel D (of slechter) naar A. Een luisterend oor kan hierin soms echt het verschil maken.’’ Ze gaat ervoor om het grotere doel te bereiken, zonder de mensen uit het oog te verliezen. Door alles in kleine stappen te knippen, kom je stap voor stap toch verder. Dichtbij de bewoners, met de voeten soms letterlijk in de klei.

Voor Marjolein geldt dat op het werk en privé dezelfde waarden gelden. Door vriendelijk te zijn, naar elkaar om te kijken en te luisteren bereiken we een meer harmonieuze samenleving. Maar ook oog voor duurzaamheid vertaalt zich naadloos vanuit haar werk naar haar thuis. In haar vrije tijd is Marjolein graag buiten. Vanuit haar huis loopt ze zo het bos in om te wandelen of hardlopen. Lekker met de handen in de aarde bezig zijn in de tuin, die ze naar eigen schets steeds wat mooier maakt. ‘’Het is mooi om iets te zien opbloeien waar je aandacht aan geeft. Op het werk, in de tuin en in de samenleving.’’