BIJZONDER DOOR HOOGTEVERSCHILLEN

Een school met twee basisscholen en een kinderdagverblijf. De hoogteverschillen in het terrein komen terug in het gebouw en leiden tot spectaculaire ruimtes.

Naar een nieuwe school, spannend!

Daar lopen de kinderen met een verhuisdoos in de hand hun nieuwe school binnen. De Atlas en De Keijenberg in Renkum gaan samen in één gebouw. Een spannende tijd, vooral voor de kinderen.

renkum brede school kaw atlas keijenberg

Een kijkje binnenin

Voor het interieur kozen wij natuurlijke materialen. Wij laten echte materialen zien, zoals hout, baksteen en staal. Het gebouw verdwijnt niet onder een dikke laag latex in pasteltinten. Het interieur is afgestemd op de leeftijd van de kinderen, bijvoorbeeld meer kleur bij de onderbouw en wat stoerder bij de bovenbouw.

Renkum is een school met de aula als levendig kloppend hart en in de luwte gelegen ruime klaslokalen. Deze liggen rond kleinere werk/speelpleinen. Veel licht, niet te warmt in de zomer, goede akoestiek en geen overlast van het schoolplein.

De techniek van het gebouw is op onderdelen zichtbaar gemaakt. Denk aan zicht op zonnepanelen via een daklicht.

Mijn droom is dat ik bij elk ontwerp van een school een kind inspireer om later architect te worden.

Mark Koopman

Architect

Spectaculaire hoogteverschillen

De hoogteverschillen op het omliggende terrein zijn aangrepen om ook in de school hoogteverschillen te maken. Het verschil van ruim 1 meter wordt met treden gemaakt om een amfitheater te maken, extra hoogte te creëren in de aula en een ruimtelijke split level verbinding naar de eerste verdieping.

renkum brede school kaw atlas keijenberg

Het schoolplein

Het schoolplein is opgedeeld in kleuter – en bovenbouw pleinen. De pleinen zijn deels groen, maar er is ook veel ruimte voor spel. Het groene deel spreekt de kinderen aan op hun eigen creativiteit.

Deel project

Brede School Renkum

Opdrachtgever SKOVV
Programma twee basisscholen en kinderdagverblijf in één gebouw
Oppervlakte 2700 m²
Jaar van oplevering 2019
Fotograaf Scagliola Brakkee