Jeroen Drewes

Adviseur | Onderzoeker

Dataspecialist

Groningen

+31 6 15 14 44 49 j.drewes@kaw.nl

Jeroen Drewes wordt gedreven door een zinvolle en toekomstbestendige woningmarkt. Hij wil niet bijdragen aan het bouwen van woningen die over 10 jaar nutteloos zijn. Daarom zet hij zich in voor aardgasvrije wijken, energietransitie en co2neutrale oplossingen. Als specialist op het gebied van data ziet hij hoe belangrijk het is om iets ingewikkelds terug te brengen naar versimpelde kaarten of modellen. Zo heeft hij ook de 3d-printer geïntroduceerd binnen KAW. Op deze manier worden complexe projecten visueel en begrijpelijk gepresenteerd.

Duurzaamheid gaat nog lang aan mij kleven. Wat betekent de energietransitie voor de omgeving, het groen en de mobiliteit?

Jeroen Drewes bezit een krachtige combinatie van sociale, analytische en IT vaardigheden. En dit allemaal met een flinke dosis enthousiasme. Hij weet specifieke, nuttige antwoorden uit lastige data te halen. Het mooiste aan visuele begrijpbare content maken vindt hij van iets complex, zoals een uitgebreide Excel sheet of database, naar iets tastbaars of visueels te gaan waar mensen opeens een gevoel bij krijgen. Zijn specialisme op het gebied van energietransitie en het verduurzamen van leefomgevingen wordt breed gedragen in alle vestigingen. Een echte doener in begrijpbare resultaten maken voor iedereen!

Lees het interview door degeograaf.com met Jeroen over zijn carrièrepad, werkzaamheden en tips voor jonge geografen.

Lees het interview (PDF)

Ik werk aan