Wietske Schober

Directielid

Adviseur dorps- en wijkvernieuwing

Groningen

+31 6 55 22 66 03 w.schober@kaw.nl

Wietske Schober is directielid, teamleider en adviseur bij KAW. Wietske richt zich met haar team op processen, communicatie, participatie en advies. Dit doet ze binnen complexe wijkvernieuwingsprojecten met fysieke en sociale vraagstukken, gevoelige dossiers zoals versterking en vervanging van huizen in het aardbevingsgebied en bij het werken aan gedragen oplossingen voor arbeidsmigranten of de energietransitie in wijken. Allerlei vraagstukken waar Wietske met haar team graag aan werkt. Dit vraagt altijd om een zorgvuldige aanpak, met oog voor bewoners en hun belangen.

Wietske is een rasechte Groninger. Nuchter, doortastend, toegankelijk en denkt altijd mee vanuit meerdere partijen. Het draait bij haar niet om het casco van een huis, maar om het woongeluk van bewoners. Vanuit die insteek werkt ze ook aan de wijkvernieuwing van Selwerd waar gezondheid en welbevinden van de bewoners de rode draad vormen bij het verbeteren van de wijk. Als projectmanager vertaalt ze de visie in actie.

Ik werk graag aan wijken waar mensen zich écht thuis voelen.

Ook ontwikkelde ze het concept voor Wijkmakers: een academie voor dorps- en wijkontwikkeling voor de stad Groningen. Een plek waar bewoners en professionals kunnen leren over wijkontwikkeling. Wijkmakers loopt inmiddels goed. Met volgeboekte leergangen en werkplaatsen is er nu een plek waar gewerkt wordt aan toekomstbestendige wijken. Hier was niet alleen het projectdoel belangrijk, maar juist ook de weg er naar toe. Van een abstract idee samen met partners echt iets concreets maken: dat is bij Wietske in goede handen.

Een dosis positiviteit neemt ze altijd mee. Ze spreekt de taal van haar gesprekspartners en is niet bang voor weerstand bij gevoelige projecten. Benieuwd naar hoe je Wietske het beste kan inzetten? Bellen is de snelste weg.