Wietske Schober

Adviseur

Dorps- en wijkvernieuwing

Groningen

+31 (0)6 55 22 66 03 w.schober@kaw.nl

Wietske is een rasechte Groninger. Nuchter, doortastend, toegankelijk en denkt altijd mee vanuit meerdere partijen. Het hebben van een fijn en veilig thuis is belangrijk. Dat dit niet vanzelfsprekend is, heeft ze de afgelopen jaren ervaren in haar werk in krimpgebieden en het aardbevingsdossier in Groningen. Zij zet zich niet alleen in voor het casco van het huis, maar juist voor het woongeluk van bewoners.

Bij het project in Waadhoeke, waar Wietske aan huisvesting voor arbeidsmigranten werkte, hield ze rekening met zowel de arbeidsmigranten, hun werkgevers én de inwoners van het dorp. Alleen op die manier woont iedereen tevreden.

Bij de wijkvernieuwing van Selwerd vormt gezondheid en welbevinden van de bewoners de rode draad bij het verbeteren van de wijk. Daar vertaalt Wietske als projectmanager de visie in actie. De wijkvernieuwing kent een groot krachtenveld aan betrokkenen. Met deze wijkvernieuwing gaat ze voor verbetering voor en door bewoners, gericht op het zoveel mogelijk eigen regie voeren over leven, zorg, thuis, straat, wijk en toekomst.

"Ik werk graag aan wijken waar mensen zich écht thuis voelen."

Wietske is goed in wat ze doet en dat zie je. Positiviteit neemt zij altijd met zich mee. Het projectdoel is belangrijk, maar ook de weg ernaartoe is plezierig en professioneel. Ze spreekt de taal van haar gesprekspartners en is niet bang voor weerstand bij gevoelige projecten.

Benieuwd naar hoe je Wietske het beste kan inzetten? Bellen is de snelste weg.