Pieter Omlo

architect

Het proces, dat is volgens Pieter net zo interessant als het eindresultaat. Vooral ingewikkelde projecten waarbij de oplossing niet kant en klaar ligt te wachten, maken hem gelukkig. Pieters liefde voor exacte vakken en zijn brede oriëntatie zorgden ervoor dat hij voor de architectuur koos.

Alles is architectuur

Hier vind je namelijk alles in terug; van esthetiek tot techniek, alles is architectuur. Een goede architect ontwerpt mooie gebouwen, heeft kennis van regelgeving en materialen maar beseft ook in welke context een proces zich afspeelt. De omgeving, de bewoner, de ambitie van de opdrachtgever, alles wat met de opgave te maken heeft, is van invloed. Pieters kracht ligt in het gebruikmaken van andermans kracht. Die zoekt hij op en geeft hij ruimte.

Samen kom je verder

Inspiratie haalt Pieter uit alles om hem heen: gebouwen, collega’s, gesprekken met bewoners, wat hij leest of ziet op tv en zijn kinderen. Kinderen kunnen in hun onschuld erg vernieuwende inzichten geven.

“kinderen kunnen in hun onschuld
erg vernieuwende inzichten geven”

Naast zijn werk als architect legt Pieter graag zijn inspirerende omgeving vast op de gevoelige plaat en geeft hij gastcolleges aan de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen. Diezelfde studenten begeleidt hij ook veel als ze stage lopen bij KAW, naar volle tevredenheid overigens.