Bouwen met bewoners

Geef bewoners invloed in hun woonomgeving en ga voor een soepel bouwproces, bespaar beheerkosten en bouw aan goed functionerende, toekomstbestendige buurten.

Geef bewoners invloed en bouw toekomstbestendige buurten

Neem bewoners mee en bouw zo aan betere, toekomstbestendige buurten. Geef mensen inspraak, en ze nemen meer verantwoordelijkheid. Hierdoor helpt men elkaar eerder, kunnen ouderen kunnen langer thuis wonen en verbetert de algemene leefbaarheid.

Benut de nieuwbouw om de veiligheid te verbeteren. Wij inventariseren waar men problemen ervaart, en bedenken hoe wij dat in het ontwerp kunnen oplossen. Mensen voelen zich bijvoorbeeld een stuk veiliger als de entrees fungeren als lichtbaken in de nacht.

 Mensen die geen voortuin willen, gaan het ook niet onderhouden. Zorg dus voor een goede productafstemming met bewoners. Zo bouw je aan buurten die goed functioneren en in waarde stijgen. Hier zorgt men goed voor de buurt, er is minder overlast, en dalen de beheerkosten.

Maak woonwensen waar en verbeter je vastgoedportefeuille

Maak een product dat aansluit bij de vraag en verbeter je vastgoedportefeuille. Door creatieve ontwerpoplossingen en de consequenties daarvan inzichtelijk te maken, brengen we de belangen van wonen en vastgoed bij elkaar.

De perfecte plattegrond blijkt voor iedere buurt weer anders te zijn. Met ons ontwerp spelen we in op toekomstige woonvragen. Zo denken we mee in de concrete vertaling van de gemeentelijke woonvisie. Eventueel kunnen we aanvullend daarop onderzoek doen. Onze woonmilieu-analyse geeft inzicht naar welk type woningen vraag is in jouw gemeente. Nu en in de toekomst.

KAW legt de verschillende woonwensen in een buurt bloot en weet deze te vertalen naar een mooi, functioneel ontwerp.

Realiseer ieders woonwens binnen budget

Verwacht je weerstand tegen sloop, dan is meebeslissen over je eigen huis een wondermiddel. Door vooraf te investeren in bewonersparticipatie, heb je uiteindelijk een sneller en leuker proces met betere resultaten voor alle partijen.

Creëer enthousiasme en neem bewoners stap voor stap mee. Wij begeleiden grote groepen bewoners in verschillende thematische sessies naar hun ideale woning. Zo lang mogelijk bij een collectief ontwerp blijven is het uitgangspunt. Door kleine aanpassingen te doen, maken we woonwensen waar en houden we de bouwkosten in toom.

Ga voor een soepel proces, ook intern

Verwerf steun binnen je eigen organisatie met onze enthousiasmerende projectdagen op jouw kantoor. Dit ontketent interne samenwerking met andere afdelingen. Juist door dit met een externe partij te doen, staat iedereen er gelijkwaardig in.

Bouw samen met bewoners aan een betere vastgoedportefeuille.

Ontwerp toekomstbestendige woonomgevingen die aansluiten bij hoe mensen het willen gebruiken.

Ook benieuwd naar bewonerscommunicatie?