Jackel Henstra

Projectarchitect

Specialist duurzaamheid

Eindhoven

+31 6 11 39 20 83 j.henstra@kaw.nl

Jackel is een nieuwe-generatie architect. In 2006 maakte hij de stap vooruit en richtte samen met Joost van ’t Klooster het integraal architectenbureau WVTTK op. Beiden werkten aan de Technische Universiteit Eindhoven aan het onderzoek Slimbouwen van prof. dr. ir. Jos Lichtenberg. De hier opgedane kennis vroeg om inhoudelijke vernieuwing van de rol van architect.

Integraal werken en duurzaamheid zitten in de genen van Jackel. Een goed ontwerp gaat verder dan een mooi beeld of een icoon: het zit in woongenot, gebruiksplezier, lange termijn visie op het gebouw en in zorgvuldig materiaal- en energiegebruik.

Met deze werkwijze lopen Jackel en Joost voor de troepen uit. In 2011 is hun bureau de Eindhovense vestiging geworden van KAW: KAW/e, onze divisie duurzaam onderzoek en ontwerp. Met zelfstandig en integraal onderzoek met onder meer de Technische Universiteit Eindhoven, Smart Energy Regions, Green Deal Eindhoven, Stichting Slimbouwen en Platform Active House NL blijven zij de brug slaan tussen theorie en praktijk.

Ik werk aan