Emiel Heuff

Onderzoeker

Specialist woningmarkt

Groningen

+31 6 18 15 19 95 e.heuff@kaw.nl

Emiel werkt sinds 2015 bij KAW en houdt zich vooral bezig met onderzoek. De werkzaamheden daarbinnen zijn divers: de ene dag werkt hij aan allerlei analyses voor een woningmarktonderzoek, de andere dag schrijft hij woonbeleid voor gemeenten, maakt hij gegevens zichtbaar door ze op kaart te zetten of helpt hij gemeenten om al hun data over de woningmarkt ‘leesbaar en bruikbaar’ te maken in bijvoorbeeld een monitor. Het schaalniveau wisselt daarbij vaak.

Als onderzoeker is een juiste en concrete inhoud stap 1, maar zorgvuldigheid zorgt ervoor dat je serieus wordt genomen.

Emiel is methodisch sterk en precies, zonder het grotere geheel uit het oog te verliezen. In alle gevallen gaat hij op zoek naar de échte vragen: wat wil iemand van mij weten en waarom heeft hij of zij dat antwoord nodig? De uitkomsten maakt hij begrijpelijk voor iedereen, door kort en bondig te schrijven en te werken met heldere overzichten of kaarten.

Soms zijn de uitkomsten vrij simpel, alleen heeft de weg die je moet afleggen heel wat uitdagingen. Opdrachtgevers zijn vaak heel blij met het resultaat en hoe het de basis vormt voor verdere concrete plannen. Dan weet je dat er iets met je werk gebeurt, en het niet in een la verdwijnt.

Ik werk aan