Duurzame renovatie = NOM

De juiste investering voor de toekomst, NOM-renovatie. We gaan voor tevreden bewoners, toekomstbestendige woningen door bijvoorbeeld prefabricage en een snel renovatieproces.

Tevreden bewoners en toekomstbestendige woningen

Weerstand bij bewoners is niet gek. Bij NOM-renovatie is de ingreep groot: misschien moeten ze hun huis uit of zitten ze wekenlang in het stof. We zijn eerlijk over eventuele overlast en wat je eraan doet om het te minimaliseren. Hier kan je het proces op inrichten. Wij helpen je graag de juiste verwachtingen te creëren en te realiseren. 

Samen gaan we voor meer dan 70% handtekeningen van de bewoners, door de bewonerscommissie vroegtijdig te betrekken. Door kleine wensen van bewoners mee te nemen in het project, creëer je een heel andere houding. 

Woonwensen veranderen snel. Met een slimme plattegrond en technische voorbereidingen voor latere aanpassingen, kunnen we anticiperen. Wij brengen in de ontwerpfase de toekomstbestendigheid van de woningen in beeld.

De juiste investering voor de toekomst

Hoe toekomstbestendig is de woning die je NOM wilt renoveren voor 40 jaar? Wij denken mee over hoe de bewoner zijn huis nu, maar vooral ook in de toekomst wil gebruiken en nemen dat mee in het ontwerp. 

Door inzicht in de kosten van een NOM-renovatie te geven, helpen we je met de te maken investeringskeuzes. 

NOM renovatie is teamwork! We herkennen de gezamenlijke belangen van aannemer, producent en opdrachtgever.

Laten we slim kiezen voor een kostenefficiënte NOM renovatie

Begin met een goede analyse van het gebouw voor je een plan maakt. Flats zien er misschien hetzelfde uit, maar onder de schil is veel anders. Met een gezamenlijk onderzoek door aannemer en architect heb je alle informatie om te bepalen of een complex geschikt is voor NOM.

We helpen je met een energieprestatievergoeding te bepalen die in verhouding staat tot de besparing op energielasten. Doordat de vastgoed- en verhuurafdelingen vaak gescheiden werken, is de kosten-baten balans van een NOM-renovatie vaak onduidelijk. We kijken met de afdeling verhuur naar de streefhuur en rekenen vooraf door met welke uitgangspunten je welke norm behaalt.

Een snel renovatieproces met prefabricage

We beginnen met werktekeningen. Bij NOM renovatie zijn de details cruciaal, die maken of breken of je de norm haalt. Iets eenvoudigs als kierdichting bijvoorbeeld, moet perfect zijn op 12 hoog waar de wind op staat. 

Met prefabricage realiseren we een snel en kostenefficiënt renovatieproces. Dat vraagt om een andere ontwerpaanpak: vanuit de mogelijkheden bij de fabrikant. Wij kennen de materialen en productiemogelijkheden van veel fabrikanten en kunnen daarmee snel verschillende oplossingen aandragen.

De gevel inpakken is een noodzaak, en een kans om de wijk mooier te maken! Wij versterken de oorspronkelijke architectonische kwaliteit, voegen variatie toe en betrekken bewoners waar mogelijk. 

NOM-renovatie

Samen maken we de beste investeringen inzichtelijk met de gezamenlijke kennis van producent, architect en bouwer.

Bekijk succesvolle projecten