Duurzame renovatie = Nul Op de Meter (NOM)

Positioneer jezelf als samenwerkingspartner en help de corporatie goed investeren, organiseer een snel proces en houd bewoners tevreden. Zo stromen die vervolgopdrachten binnen!

Houd bewoners tevreden en de volgende opdracht is voor jou

Reken op weerstand van bewoners en richt het proces hierop in. Bij NOM-renovatie is de ingreep groot: misschien moeten ze hun huis uit of zitten ze wekenlang in het stof. Zeg eerlijk dat er overlast is, en wat je eraan doet om het te minimaliseren. Wij helpen je de juiste verwachtingen te creëren en waar te maken.

Haal meer dan die 70% handtekeningen op door de bewonerscommissie vroegtijdig te betrekken. Door kleine wensen van bewoners mee te nemen in het project, creëer je een heel andere houding. Zo maak je tevreden bewoners prioriteit nummer 1.

Anticipeer op veranderende woonwensen met een slimme plattegrond en technische voorbereidingen voor latere aanpassingen. Wij brengen in de ontwerpfase de mogelijkheden om de woningen toekomstbestendig te maken in beeld.

Help de corporatie goed investeren en word samenwerkingspartner

Positioneer jezelf niet als opdrachtnemer maar als samenwerkingspartner. Adviseer de corporatie op strategisch niveau in welke complexen hij het best kan investeren om voor elke euro de maximale waarde te krijgen.

Hoe toekomstbestendig is de woning die je NOM wilt renoveren voor 40 jaar? Als de woning leeg staat, verdient de corporatie haar investering niet terug. Wij denken mee over hoe de bewoner zijn huis nu, maar vooral ook in de toekomst wil gebruiken.

Help de corporaties betere investeringskeuzes te maken door vooraf inzicht in de kosten van een NOM renovatie te geven. Want ramingen kunnen al snel 20% afwijken, en dat is het verschil tussen een wel of niet rendabel project.

"Bij KAW herkennen we de gezamenlijke belangen van aannemer, producent en opdrachtgever. NOM renovatie is teamwork!"

Help de corporatie slim kiezen en realiseer een kostenefficiënte NOM renovatie

Begin met een goede analyse van het gebouw voor je een plan maakt. Want 50er jaren flats zien er hetzelfde uit als 70er jaren flats, maar onder de schil is veel veranderd. Alleen met een gezamenlijk onderzoek door aannemer en architect heb je alle informatie om te bepalen of een complex geschikt is voor NOM.

Help de corporatie een energieprestatievergoeding te bepalen die in verhouding staat tot de besparing op energielasten. Doordat de vastgoed- en verhuurafdelingen vaak gescheiden werken, is de kosten-baten balans van een NOM-renovatie vaak onduidelijk. Overleg met de afdeling verhuur over de streefhuur en reken vooraf door met welke uitgangspunten je welke norm behaalt. Zo help je de corporatie het optimum te bepalen.

Engineer met prefabricage en organiseer een snel renovatieproces

Stel het productieproces voorop en begin met werktekeningen. Bij NOM renovatie zijn de details cruciaal, die maken of breken of je de norm haalt. Iets eenvoudigs als kierdichting bijvoorbeeld, moet perfect zijn op 12 hoog waar de wind op staat. Zo voorkom je dat het klachten regent.

Zet in op prefabricage en denk circulair. Zo realiseer je een snel en kostenefficiënt renovatieproces. Dat vraagt om een andere ontwerpaanpak: vanuit de mogelijkheden bij de fabrikant. Wij kennen de materialen en productiemogelijkheden van veel fabrikanten en kunnen daarmee snel verschillende oplossingen aandragen.

De gevel inpakken is een noodzaak, en een kans om de wijk mooier te maken! Wij versterken de oorspronkelijke architectonische kwaliteit, voegen variatie toe en betrekken bewoners waar mogelijk. Zo loods je het project snel langs welstand.

Overtref de verwachtingen van je opdrachtgever

Maak op ieder niveau de beste investeringen inzichtelijk met de gezamenlijke kennis van producent, architect en bouwer.

Bekijk succesvolle projecten