DOOR NIEUWE SCHIL KLAAR VOOR NOM

De typisch jaren 50 woningen in Gouda Noord gaan terug naar het oorspronkelijke jaren 50 uiterlijk, maar dan in een nieuwe jasje. Met deze nieuwe jas brengen we ze van label C of B naar label A en zijn ze klaar voor volledig NOM.

Welke investering doe je nú?

Een complete verduurzaming naar NOM is een flinke investering. Wanneer de installaties nog jaren meekunnen, kun je je afvragen of een NOM renovatie zich nu uitbetaald. Door een eerste stap te zetten met een gevelrenovatie, wordt er nu al direct geïnvesteerd in duurzaamheid. De stap naar NOM kan dan gebeuren als de bestaande installaties zijn afgeschreven.

KAW architectuur woningbouw complex720 renovatie gouda mark koopman

De hoogwaardige materialen geven de wijk een sterk verbeterde uitstraling.

Heini Wanders

Architect

De woningen zijn in de jaren 90 met trespa en steenwol bekleed. Naast dat de stijl van deze voormalige renovatie nogal controversieel was, zijn er ook veel technische problemen. Met de renovatie grijpen we terug naar het oorspronkelijke uiterlijk.

KAW complex720 renovatie gouda mark koopman KAW complex720 renovatie gouda mark koopman

Onderhoudsvrij met steenstrips

De nieuwe onderhoudsvrije gevel kan lang mee en brengen we aan bij 148 woningen verdeeld in 8 blokken. De renovatie gaat door middel van steenstrips. Elke ingang krijgt een eigen poort, waardoor ze aantrekkelijker en herkenbaarder worden. De loggia’s zijn dichtgezet en krijgen een gesloten borstwering, omdat ze vaak als berging worden gebruikt. 

Deel project

Renovatie Complex720 Gouda

Programma NOM-ready renovatie van 148 woningen
Jaar van oplevering 2020
Publicaties 2020 | AD
Fotograaf Scagliola Brakkee