Heini Wanders

Heini Wanders is een architect met ervaring in woningbouw, publieke gebouwen, transformatie en renovatieprojecten. Een projectleider met altijd het einddoel voor ogen. Heini toont zich zeer betrokken bij de projecten waar hij aan werkt. Hij schept speelruimte binnen gegeven kaders, denkt mee en geeft daarbij ook ruimte aan anderen. Het mooiste is het moment tijdens een samenwerking, waarbij het echte groepsgevoel ontstaat. Zowel intern als extern. ‘Dat je samen iets draagt en samen verantwoordelijk voelt.’

Heini is van nature leergierig en kritisch van aard en doet nooit iets half. Hij is altijd op zoek naar het moment waarop de dingen samenkomen en het ontwerp echt begint te ‘kloppen’. Zoals bij woonzorggebouwen Rosenburg, waar we sociale nieuwbouw voor een kwetsbare doelgroep ontwerpen op een monumentale buitenplaats. Maar ook bij de renovatie complex720 in Gouda, met typische jaren 50 woningen die nu sterk verduurzaamd en NOM-ready zijn. Zijn aandacht voor kwaliteit in combinatie met een aanpakkers mentaliteit zorgt in zijn projecten steevast voor een goed eindresultaat.

Het ontwerpershart van Heini laat zich op verschillende vlakken zien. In zijn vrije tijd ontwerpt en maakt Heini zijn eigen meubels. Daarnaast heeft hij ook werk als grafisch ontwerper gedaan; illustraties, infographics, beeldredactie van tijdschriften, webdesign en drukwerk. Voor de toekomst droomt hij over het ontwerpen van zijn eigen huis, het liefst aan de kust in Kroatië, Portugal of Chili.

Ik werk aan